Pozivamo vas da nam se pridružite u petak, 8.12.2017. u 17 sati na izložbi fotografija "Na putu prema gore" koju priređuje planinarska skupina "Slavini planinari".

Petak, 01 Prosinac 2017 15:02

Književno-filmsko-glazbeni kviz

30.11.2017. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održan je još jedan kviz. Trideset pitanja iz kategorija književnosti, filma i glazbe pripremili su Anamarija Grabovac i Ivica Palisak iz ekipe "Grumpy" koja je pobijedila na prvom književno-filmskom kvizu za Noć knjige 24.4.2017., a vješto odabranu zvučnu podlogu uz svako pitanje puštao je Domagoj Novosel. U kvizu je ovaj put sudjelovalo pet timova – veterani s proteklih kvizova "Generacijski jaz" i "Mrzim knjige" te nove ekipe "Mački", "Psycho killers" i "Good fellas". Svi su timovi pokazali odlično znanje, a najuspješniji su bili "Good fellas" (1. mjesto), "Mrzim knjige" (2. mjesto) i "Generacijski jaz" (3. mjesto). Članovi pobjedničkih timova dobili su priznanja i male slatke nagrade, ali ne sumnjamo da će svima u sjećanju ostati prvenstveno ugodno druženje i pokoja književna ili filmska preporuka.

Svim natjecateljima zahvaljujemo na sudjelovanju, a posebno zahvaljujemo voditeljima kviza Anamariji Grabovac i Ivici Palisaku na sjajnim pitanjima te Domagoju Novoselu na izvrsnom soundtracku.

Sljedeći kviz u Gradskoj knjižnici Ozalj održat će se u četvrtak 4.1.2018. u 18 sati. Pitanja će pripremiti Toni Šarić i Luka Lipšinić iz ekipe "Mrzim knjige" koja je pobijedila na književno-filmskom kvizu održanom u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 19.10.2017.

Ponedjeljak, 27 Studeni 2017 14:16

Volonterke iz dm-a u Gradskoj knjižnici Ozalj

 

25. studenog 2017. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj volontirale su zaposlenice dm-drogerie markt, gospođe Mirjana Hrelja, Ivana Mihalić i Tihana Radočaj. Vrijedne volonterke izradile su detaljan popis knjižne građe koja je ovih dana pristigla u Gradsku knjižnicu Ozalj u sklopu programa otkupa Ministarstva kulture. Gospođe Hrelja, Mihalić i Radočaj odlično su odradile posao knjižničara te značajno doprinijele djelatnosti Gradske knjižnice Ozalj. Najljepše im zahvaljujemo na trudu, vremenu i ugodnom radnom druženju, a dm-u zahvaljujemo na poticanju i njegovanju volonterskog rada.

 

U četvrtak, 30.11.2017. u 18 sati opet se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj družimo uz kviz! Ovaj put pitanja će pripremiti Anamarija Grabovac i Ivica Palisak, članovi ekipe "Grumpy" koja je za Noć knjige u travnju pobijedila na prvom književno-filmskom kvizu u knjižnici. Očekuju vas pitanja iz svijeta književnosti, filma i glazbe. Natjecati se možete sami ili u malim timovima, a najuspješnije natjecatelje čekaju slatke nagrade.

16.11.2017. u Gradskoj knjižnici Ozalj mlada pjesnikinja Anamarija Petrušić predstavila je svoje nove stihove, a profesorica Sanja Benković Marković predstavila je ovogodišnja izdanja Panonskog ljetopisa i Panonskog lista te nekoliko vezanih publikacija. 

Anamarija Petrušić, učenica 3. razreda Gimnazije Karlovac, prošle je godine objavila zbirku pjesama Jedan život, a u ozaljskoj je gradskoj knjižnici pročitala svoje novije pjesme, nastale nakon objavljivanja zbirke, te tako publici predstavila razvoj svog pjesničkog izražaja.

Profesorica Sanja Benković Marković predstavila je ovogodišnja izdanja Panonskog ljetopisa i Panonskog lista iz Panonskog instituta iz Gradišća, na kojima je surađivala kao lektorica. Panonski ljetopis ove godine u fokusu ima 500. obljetnicu Reformacije, a Panonski list donosi vijesti o važnim i zanimljivim događajima u panonskoj regiji.

Anamarijine stihove i predstavljanje Panonskog ljetopisa i Panonskog lista glazbeno je popratio Luka Kolar, mladi glazbenik iz Kamanja, koji je na klavijaturama izveo niz poznatih skladbi.

 

Stranica 1 od 11