Utorak, 08 Lipanj 2021 11:30

3D pisač Original Prusa Mini

Gradska knjižnica Ozalj ima 3D printer! Najljepše zahvaljujemo Institutu za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) na ovoj vrijednoj donaciji. 26. svibnja 2021. u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko naš je knjižničar od sjajne ekipe iz IRIM-a naučio osnove korištenja 3D pisača, a potom je i sam provjerio kako ovaj moćan stroj radi - izradio je jednostavan žuti privjesak za ključeve s natpisom "Keys". Ne sumnjamo da će naši korisnici osmisliti puno maštovitije i korisnije modele za ispis. Članovi udruge Tehno OZ, primjerice, sigurno će naći zanimljivije primjene za 3D pisač Original Prusa Mini. Još jednom od srca zahvaljujemo Institutu za razvoj i inovativnost mladih! Video demonstraciju rada našeg novog 3D pisača pogledajte na YouTube kanalu ili Facebook stranici Gradske knjižnice Ozalj.

Utorak, 01 Lipanj 2021 08:12

NAJAVA: Ozaljski akvarel stiha 11

Napokon, nakon duže pauze vraća nam se Ozaljski akvarel stiha! Jedanaesto izdanje omiljenog nam pjesničkog druženja održat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj u petak, 11. lipnja 2021. u 19 sati. Moderator večeri poezije bit će ozaljski pjesnik Marijan Lončarić, po običaju, a poseban gost ovaj put bit će pjesnik Damir Maras iz Liča. Naravno, kao i uvijek, pozivamo sve pjesnike koji žele sudjelovati da pripreme po jednu ili dvije vlastite pjesme jer svi će imati priliku predstaviti svoje stihove.

Ozaljski akvarel stiha 11 bit će održan u skladu s epidemiološkim mjerama. Najljepše molimo pjesnike i ljubitelje poezije koji nam se žele pridružiti da najave svoj dolazak putem Facebook-a, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 047/732-167.

Radujemo se vašem dolasku i druženju uz poeziju i glazbu!

Više o posebnom gostu Ozaljskog akvarela stiha 11:

Damir Maras dolazi iz Liča. Pjesnik je i kantautor. Idejni je pokretač i jedan od urednika i voditelja radio emisije o kulturi i književnosti na Radiju Gorski kotar u Delnicama. Direktor je, voditelj i idejni začetnik Međunarodnog festivala glazbe i poezije (International Music & Poetry Fest) koji se održava u Fužinama. Organizator je, voditelj i idejni začetnik međunarodnog pjesničkog festivala u sklopu Festivala susjedstva Rijeka 2020. u Fužinama. Ovaj neumorni pjesnik iza sebe ima niz zapaženih nastupa od kojih su mnogi bili humanitarnog karaktera. Objavio je osam knjiga, a deveta je u pripremi za tisak. Snimio je 19 svojih uglazbljenih pjesama, a uskoro će objaviti i svoj prvi glazbeni album.

Ponedjeljak, 31 Svibanj 2021 06:22

Obavijest

Poštovani korisnici,

spajamo Tijelovo i vikend pa Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj neće raditi u četvrtak, 3. lipnja (Tijelovo), petak, 4. lipnja i subotu, 5. lipnja. U ponedjeljak, 7. lipnja opet smo tu.

Hvala na razumijevanju.

Subota, 29 Svibanj 2021 11:30

Projekcija filma "Moja žirafa"

U petak, 28. svibnja 2021. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj pogledali smo iznimno simpatičan obiteljski film "Moja žirafa". Zahvaljujemo roditeljima koju su doveli male gledateljice i posebno zahvaljujemo djevojčicama koje su s pažnjom i zanimanjem pomno pratile film. Veliko hvala Knoklubu Karlovac čiji su članovi u sklopu ovogidšnjeg Filmskog EU tjedna ozaljsku knjižnicu pretvorili u pravo malo kino.

 

U sklopu "Filmskog EU tjedna", Kinoklub Karlovac u Gradskoj knjižnici Ozalj prikazuje film "Moja žirafa" u petak, 28. svibnja u 19 sati.
"Patterson je rođen na isti dan kao i njegov najbolji prijatelj – žirafa Raf. Njegov je djed vlasnik zoološkog vrta, pa su Patterson i Raf nerazdvojni. Kada Patterson krene u školu, saznat će da žirafa ne može s njime, zbog čega će smisliti plan kako da ga povede sa sobom."
Riječ je razigranom filmu za cijelu obitelj, ali moramo napomenuti da nije sinkroniziran, već ima titlove. Film traje 74 minute.
Zbog epidemioloških mjera broj gledatelja vrlo je ograničen pa molimo da nam javite ako želite doći na film - putem Facebook-a, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 047/732-167.) Vidimo se!

 

Stranica 1 od 36