Subota, 06 Listopad 2018 07:31

Dječji tjedan 2018.: Pričaonica

U sklopu Dječjeg tjedna 2018., u petak, 5. listopada 2018. u Gradsku knjižnicu Ozalj vratila se nakon ljetne pauze omiljena Pričaonica. Priču je djeci i roditeljima uz pomoć zanimljivih "Storycubes" ili "kockica pričalica" ovaj put ispričala knjižničarka Nataša Vojnović iz Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" Karlovac, a likovnu je radionicu posvećenu jesni i palom lišću vodio knjižničar Mario Šimić, također iz Gradske knjižnice Karlovac. Pričaonici su se pridružili i nastavnica Nada Peretić i učenici iz Učeničke zadruge "Kotačac" Osnovne škole "Slava Raškaj" Ozalj, koji su kroz lijepu prodajnu izložbu predstavili rad zadruge. Zahvaljujemo Društvu "Naša djeca Ozalj" na organizaciji programa Pričaonice i veselimo se njezinim nadolazećim "epizodama". Detaljnije izvješće i niz fotografija s prve ovosezonske Pričaonice možete naći na Facebook stranici Društva "Naša djeca" Ozalj

Petak, 05 Listopad 2018 07:45

Obavijest

Obavještavamo korisnike da Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj neće raditi od ponedjeljka, 8. listopada 2018. (Dan neovisnosti) do subote, 13. listopada 2018.

Unatoč tome, Pričaonica u organizaciji Društva "Naša djeca" Ozalj održat će se u petak, 12. listopada 2018. u 18 sati.

Gradska knjižnica Ozalj s redovitim radom nastavlja u ponedjeljak, 15. listopada 2018.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj neće raditi od ponedjeljka, 8. listopada 2018. (Dan neovisnosti) do subote, 13. listopada 2018.

Posuđene knjige automatski su vam produžene.

Pričaonica u organizaciji Društva „Naša djeca“ Ozalj održat će se u petak, 12. listopada 2018. u 18 sati, a knjižnica s redovitim radom nastavlja u ponedjeljak, 15. listopada 2018.

Obilježavajući Dječji tjedan 2018., u četvrtak, 4. listopada 2018. Gradsku knjižnicu Ozalj posjetili su likovi iz mašte - zmaj Ozaljko i vila Dorica! Dan ranije, u srijedu, 3. listopada, naš je knjižničar, također u sklopu Dječjeg tjedna 2018., posjetio Dječji vrtić "Zvončić" Ozalj gdje se uz razgovor i priču o patkici Petri družio s brojnim mališanima iz vrtićkih skupina "Leptirići", "Bubamare", "Vrapčići" i "Ježići". Već idućeg dana ravnateljica i tete iz vrtića uzvratile su posjet - i to na spektakularan način, izvevši u knjižnici zabavnu i poučnu predstavu "Zmaj Ozaljko" u kojoj su uživali i mali i veliki. Najljepše zahvaljujemo Dječjem vrtiću "Zvončić" Ozalj na ugodnoj i uspješnoj suradnji te na organizaciji i izvedbi izvrsne predstave.

Četvrtak, 13 Rujan 2018 06:52

Predavanje/radionica "Uvod u nošenje"

U srijedu, 12. rujna 2018. u Gradskoj knjižnici Ozalj održano je predavanje/radionica posvećeno nošenju beba. Voditeljica Maja Kućan upoznala je mame i bebe s nizom pomagala za nošenje beba, a nakon predavanja slijedile su i demonstracije i isprobavanje različitih marami, nosiljki itd. Zahvaljujemo Patronažnoj službi Ozalj i Domu zdravlja Ozalj na organizaciji predavanja, a svim sudionicima zahvaljujemo na dolasku.

U petak, 7. rujna 2018. u Gradskoj knjižnici Ozalj održano je predavanje "Rana stimulacija kao prediktor razvoja mozga". Ivana Štedul, diplomirana fizioterapeutkinja iz Senzogym na vrlo je pristupačan način predstavila koncept Babysteps radionica temeljenih na znanjima iz neuroanatomije i biomehanike pokreta te opisala vježbe i aktivnosti koje pomažu pri razvoju motoričkih, senzoričkih i kognitivnih vještina kod beba. Predavanje je bilo vrlo dinamično, a razgovor sudionica predavanja s voditeljicom Ivanom nastavio se i nakon njegova formalnog završetka.

Stranica 1 od 15