Ponedjeljak, 22 Ožujak 2021 12:51

E-izložba "Land art, Earth Art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen"

U sklopu Mjeseca Slave Raškaj, od danas (22.3.2021.) do kraja ožujka na ekranima multimedijskog informativnog centra u središtu Ozlja (pored "Humićke", ispred ureda Turističke zajednice područja Kupa) pogledajte e-izložbu fotografija nastalih u sklopu umjetničko-znanstveno-istraživačkog projekta Land art, Earth Art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen. Projekt je održan u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Gradom Ozljem. Ova e-izložba služi i kao najava fizičke izložbe posvećene projektu Land art koja će biti otvorena u Gradskoj knjižnici Ozalj 23. travnja 2021.
"Kroz dvije godine provođenja umjetničko-znanstvenih istraživanja Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, kojima je u fokusu land art kao oblik umjetničkog iskaza, mjesta terenskih izvedbi bila su Jakovlje (dvorac i park skulptura) i Ozalj (Obrež Vivodinski i Lović Prekriški).
Dvorac i park skulptura Jakovlje, prekrasan su mikro ambijent (i oblik suradnje ALU i HDLUa), dok su čarobni vidici i srdačna dobrodošlica grada Ozlja rezultirali dvjema terenskim izvedbama, koje svaki puta produbljuju suradnju i nadahnjuju za nove oblike istraživanja i stvaralačkih iskaza.
Projekt je to koji u nazivu nosi višeslojna značenja i moguće interpretacije, nijanse land arta, koji će kroz rezultate umjetničko-znanstvenih istraživanja biti predstavljeni izložbom u Gradskoj knjižnici Ozalj, u petak 23.4.2021."