Subota, 04 Studeni 2017 13:11

Najava: predstavljanje knjige Pučke priče iz ozaljskog kraja, 9.11.2017. u 18h

 

Pozivamo vas da nam se pridružite u četvrtak, 9. studenoga 2017. u 18 sati na predstavljanju knjige Pučke priče iz ozaljskog kraja.

Marijan Tuček kroz dugi je niz godina prema kazivanju mještana Ozlja i okolice zapisivao narodne priče posvećene uglavnom nadnaravnim pojavama - osam takvih priča objavljeno je ove godine u zbirci Pučke priče iz ozaljskog kraja. Autorica recenzije i lektorica zbirke je profesorica Jasenka Staničić, a zbirka sadrži i pogovor Ljubice Guštin izKUD-a Vrhovac te mnoštvo ilustracija čiji su autori Mira Stepinac, Marinela Cvitak, Đurđica Gnjilac, Marino Bakarić, Gabrijela Šoštar i Elizabeta Basar.

Pučke priče iz ozaljskog kraja, zbirku nevjerojatnih priča o vilama, vješticama, vragovima i drugim fantastičnim likovima predstavit će u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj urednik Marijan Tuček i profesorica Jasenka Staničić, recenzentica i lektorica teksta knjige.

Nakon književnog susreta s Bojanom Meandžijom 16.10., književno-filmskog kviza 19.10. i predstavljanja publikacije "Zbornik: Svjedočenja i dokumenti vezani za obrambene pripreme i funkcioniranje Kriznih štabova i Narodne zaštite na području općine Ozalj 1991. godine" 3.11., predstavljanje knjige "Pučke priče i legende iz ozaljskog kraja" 9.11.2017. zaključno je događanje kojim u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj obilježavamo ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige (15.10.-15.11.2017.).