Petak, 13 Travanj 2018 16:59

NAJAVA: Treba nam film! (Filmska radionica br. 1), 21. travnja 2018. u 10h

 

Treba nam film! 
I zato, mali filmaši, pridružite nam se na filmskoj radionici u Gradskoj knjižnici Ozalj u subotu, 21. travnja 2018. od 10 do 14 sati.

Radionica je namijenjena prvenstveno osnovnoškolcima od 4. do 8. razreda, ali možete nam se pridružiti i ako ste malo mlađi ili stariji – predznanje nije potrebno, jedini uvjet je želja za stvaranjem filma!

Na radionici nećemo puno pričati o teoriji, već se odmah bacamo na praktičan rad – bavit ćemo se scenarijem, glumom, snimanjem slike i zvuka, režijom, montažom, čak i specijalnim efektima. Cilj radionice je produkcija kratkog igranog filma i formiranje dječje filmske skupine koja će, nadamo se, sa snimanjem filmova nastaviti i nakon ove uvodne radionice.

Radionicu će voditi knjižničar Bogdan Bošnjak koji baš jako voli filmove i ima ponešto iskustva u snimanju dječjih filmova. Filmska skupina Osnovne škole "Skakavac" snimila je pod njegovim vodstvom nekoliko kratkih filmova, a jedan od njih, Zadaćaaa, nastao pod redateljskom palicom Gabriele Prpić, tada učenice osmog razreda, 2016. godine proglašen je na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Makarskoj najboljim kratkim igranim školskim filmom u Hrvatskoj.

Filmsku radionicu spremamo povodom ovogodišnje Noći knjige. Dođite u knjižnicu, zabavite se i saznajte kako nastaje film! Vidimo se!