Subota, 01 Rujan 2018 07:27

Radionica programiranja micro:bita

 

U petak, 31. kolovaza 2018. u Gradskoj knjižnici Ozalj održana je radionica posvećena programiranju micro:bita. Sudionici su uz voditelja Predraga Matka iz udruge Tehno OZ uspješno savladali osnove programiranja ovih moćnih malih računala – micro:bitovi su u knjižnici prikazivali razne simbole, pozdravljali, mjerili temperaturu, komentirali je li hladno ili vruće, svirali su, računali vlastiti nagib, čak su i slali upute za vožnju robotskom autiću. Sudionici radionice pokazali su talent za programiranje i sve su voditeljeve zadatke riješili uspješno. Neki su posudili micro:bit kako bi kod kuće nastavili razvijati i usavršavati vještine programiranja.

Radionica je organizirana u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u sklopu STEM revolucije u knjižnicama i projekta Croatian Makers. IRIM-u najljepše zahvaljujemo na donaciji 25 kompleta micro:bita koji se mogu posuditi ili koristiti u našoj knjižnici.

Voditelju Predragu Matku zahvaljujemo na otkrivanju tajni programiranja, a svim sudionicima radionice zahvaljujemo na dolasku i druženju.

Napominjemo da će u bližoj budućnosti u Gradskoj knjižnici Ozalj biti organiziran nastavak radionice programiranja micro:bita. Sljedeći put istražit ćemo još novije i naprednije tehnologije. Pratite nas, više detalja objavit ćemo uskoro.