Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti

Pridružite nam se na premijeri filmskih uradaka dječje filmske skupine Gradske knjižnice Ozalj! Ekskluzivna filmska večer održat će se u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, u četvrtak, 15. studenoga 2018. u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj.
Dječja filmska skupina Gradske knjižnice Ozalj prvi se put okupila u travnju 2018. povodom Noći knjige, a tijekom ljeta njezini su malobrojni, ali vrlo vrijedni i talentirani članovi snimili niz filmskih uradaka. Radi se o kratkim igranim i eksperimentalnim filmovima te video reportažama. Uz tek minimalnu pomoć voditelja skupine, knjižničara Bogdana Bošnjaka, mali članovi filmske skupine osmislili su, odglumili, snimili, režirali i montirali vrlo zabavne video uratke, a odvažili su se preuzeti i ulogu TV novinara te su svojim kamerama popratili kviz "Millennial Showdown" održan na gradskom kupalištu u srpnju.
Dođite u Gradsku knjižnicu Ozalj 15.11. i na ekskluzivnoj premijeri uz kokice pogledajte što je sve nastalo u maloj knjižničnoj filmskoj radionici!

Objavljeno u Novosti

U utorak 7. studenoga 2018. u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu predstavljena je knjiga "Gartlic ljubavi: 40 najljepših ljubavnih priča iz Ozlja". "Gartlic ljubavi" zbirka je kratkih priča koje su od 2014. do 2017. godine na književnom natječaju "Moje drago serce" osvojile nagradu "Stjepko Težak" ili posebne pohvale stručnog povjerenstva za vrednovanje priča. Knjigu su u DHK predstavili književnica Julijana Matanović, književnik i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović te sveučilišna profesorica Dubravka Težak. Ulomke iz nagrađenih priča objavljenih u zbirci pročitao je kazališni, filmski i televizijski glumac Zoran Pribičević, a sjajne glazbene točke izveli su ozaljski bariton Leon Košavić i profesorica Lana Bradić. Predstavljanju knjige na jedan su način nazočili i Katarina i Petar Zrinski koje su pomoću kostima iz KUD-a "Katarina Zrinski" Ozalj utjelovili Lea Lipšinić i Stjepan Bezjak, ravnatelj Zavičajnog muzeja Ozalj.

Svečanim predstavljanjem "Gartlica ljubavi" u DHK u Zagrebu, u prelijepoj atmosferi uz velik broj gostiju na najljepši je mogući način obilježen ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, a prve četiri godine natječaja "Moje drago serce" dobile su divan zaključak.

Najljepše zahvaljujemo svim posjetiteljima na dolasku, posebno autorima priča sabranih u "Gartlicu ljubavi" koji su prisustvovali u velikom broju. Naravno, svim autorima zastupljenima u "Gartlicu ljubavi" od srca zahvaljujemo na njihovim sjajnim pričama. Veliko hvala svima koji su sudjelovali u pripremi knjige, kao i svima uključenim u njezinu zagrebačku promociju. Zahvaljujemo svim medijima koji su popratili ovaj događaj, a posebno hvala Društvu hrvatskih književnika na ustupanju prostora.

Više fotografija s predstavljanja Gartlica ljubavi možete vidjeti na Facebook stranici Gradske knjižnice Ozalj.

Objavljeno u Novosti