Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti
Ponedjeljak, 31 Svibanj 2021 06:22

Obavijest

Poštovani korisnici,

spajamo Tijelovo i vikend pa Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj neće raditi u četvrtak, 3. lipnja (Tijelovo), petak, 4. lipnja i subotu, 5. lipnja. U ponedjeljak, 7. lipnja opet smo tu.

Hvala na razumijevanju.

Objavljeno u Novosti
Subota, 29 Svibanj 2021 11:30

Projekcija filma "Moja žirafa"

U petak, 28. svibnja 2021. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj pogledali smo iznimno simpatičan obiteljski film "Moja žirafa". Zahvaljujemo roditeljima koju su doveli male gledateljice i posebno zahvaljujemo djevojčicama koje su s pažnjom i zanimanjem pomno pratile film. Veliko hvala Knoklubu Karlovac čiji su članovi u sklopu ovogidšnjeg Filmskog EU tjedna ozaljsku knjižnicu pretvorili u pravo malo kino.

Objavljeno u Novosti

 

U sklopu "Filmskog EU tjedna", Kinoklub Karlovac u Gradskoj knjižnici Ozalj prikazuje film "Moja žirafa" u petak, 28. svibnja u 19 sati.
"Patterson je rođen na isti dan kao i njegov najbolji prijatelj – žirafa Raf. Njegov je djed vlasnik zoološkog vrta, pa su Patterson i Raf nerazdvojni. Kada Patterson krene u školu, saznat će da žirafa ne može s njime, zbog čega će smisliti plan kako da ga povede sa sobom."
Riječ je razigranom filmu za cijelu obitelj, ali moramo napomenuti da nije sinkroniziran, već ima titlove. Film traje 74 minute.
Zbog epidemioloških mjera broj gledatelja vrlo je ograničen pa molimo da nam javite ako želite doći na film - putem Facebook-a, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 047/732-167.) Vidimo se!

 

Objavljeno u Novosti

 

Poštovani korisnici,
u srijedu, 26. svibnja 2021. Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj radit će od 13 do 16 sati.
Naime, naš knjižničar tog dana ide u Narodnu knjižnicu i čitaonicu Jastrebarsko na edukaciju koju organizira Institut za razvoj i inovativnost mladih - IRIM.
2019. i 2020. Gradska knjižnica Ozalj od IRIM-a je u sklopu projekta "Digitalni građanin" dobila zanimljivu opremu poput micro:bita i AQ:bita, a čini nam se da će nas IRIM opet nečime razveseliti.
Više informacija uskoro. Hvala na razumijevanju!

 

Objavljeno u Novosti

Prošle godine na natječaj "Moje drago serce" prijavljeno je 88 priča. Mislili smo da je taj broj nemoguće nadmašiti, ali autori su nas zapanjili svojom kreativnošću i ove godine na natječaju prvi put imamo troznamenkast broj književnih uradaka – čak 102 kratke priče! Gradska knjižnica Ozalj i Ogranak matice hrvatske u Ozlju od srca zahvaljuju svim autorima koji su se ove godine javili na natječaj.

Naravno, kao i prijašnjih godina, većina priča stigla nam je iz svih krajeva Hrvatske, ali ove smo godine primili i najveći broj priča dosad iz inozemstva. Oduševljeni smo i počašćeni, svi su nas autori silno razveselili i najradije bismo jednostavno svima podijelili nagrade, ali sada je vrijeme za odabir najboljih uradaka.

Priče su pod šiframa dostavljene članovima stručnog povjerenstva za vrednovanje, a identiteti najuspješnijih autora bit će otkriveni nakon procesa vrednovanja i odabira najboljih priča. Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović ove će godine imati najteži zadatak dosad – ne samo zbog velikog broja priča, već i zbog njihove kvalitete. Naš knjižničar pročitao je dobar dio prijavljenih uradaka i oduševljen je kreativnošću i nadarenošću pisaca koji sudjeluju u natječaju. Stručnom povjerenstvu stoga želimo puno sreće i ugodnu suradnju pri vrednovanju najboljih radova. Članovima povjerenstva veliko hvala na trudu, a autore molimo za strpljenje dok članovi povjerenstva temeljito prouče sve priče i odaberu deset najboljih – tri koje će dobiti nagradu "Stjepko Težak" i sedam koje će dobiti posebnu pohvalu povjerenstva. Dodjelu nagrade "Stjepko Težak" planiramo organizirati u ljetnom razdoblju. Pratite nas, više informacija slijedi uskoro.

Natječaj "Moje drago serce" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju u sklopu Godine čitanja. Natječaj podržavaju pokrovitelji Karlovačka županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj.

Objavljeno u Novosti