Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti
Utorak, 08 Lipanj 2021 11:30

3D pisač Original Prusa Mini

Gradska knjižnica Ozalj ima 3D printer! Najljepše zahvaljujemo Institutu za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) na ovoj vrijednoj donaciji. 26. svibnja 2021. u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko naš je knjižničar od sjajne ekipe iz IRIM-a naučio osnove korištenja 3D pisača, a potom je i sam provjerio kako ovaj moćan stroj radi - izradio je jednostavan žuti privjesak za ključeve s natpisom "Keys". Ne sumnjamo da će naši korisnici osmisliti puno maštovitije i korisnije modele za ispis. Članovi udruge Tehno OZ, primjerice, sigurno će naći zanimljivije primjene za 3D pisač Original Prusa Mini. Još jednom od srca zahvaljujemo Institutu za razvoj i inovativnost mladih! Video demonstraciju rada našeg novog 3D pisača pogledajte na YouTube kanalu ili Facebook stranici Gradske knjižnice Ozalj.

Objavljeno u Novosti
Utorak, 01 Lipanj 2021 08:12

NAJAVA: Ozaljski akvarel stiha 11

Napokon, nakon duže pauze vraća nam se Ozaljski akvarel stiha! Jedanaesto izdanje omiljenog nam pjesničkog druženja održat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj u petak, 11. lipnja 2021. u 19 sati. Moderator večeri poezije bit će ozaljski pjesnik Marijan Lončarić, po običaju, a poseban gost ovaj put bit će pjesnik Damir Maras iz Liča. Naravno, kao i uvijek, pozivamo sve pjesnike koji žele sudjelovati da pripreme po jednu ili dvije vlastite pjesme jer svi će imati priliku predstaviti svoje stihove.

Ozaljski akvarel stiha 11 bit će održan u skladu s epidemiološkim mjerama. Najljepše molimo pjesnike i ljubitelje poezije koji nam se žele pridružiti da najave svoj dolazak putem Facebook-a, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 047/732-167.

Radujemo se vašem dolasku i druženju uz poeziju i glazbu!

Više o posebnom gostu Ozaljskog akvarela stiha 11:

Damir Maras dolazi iz Liča. Pjesnik je i kantautor. Idejni je pokretač i jedan od urednika i voditelja radio emisije o kulturi i književnosti na Radiju Gorski kotar u Delnicama. Direktor je, voditelj i idejni začetnik Međunarodnog festivala glazbe i poezije (International Music & Poetry Fest) koji se održava u Fužinama. Organizator je, voditelj i idejni začetnik međunarodnog pjesničkog festivala u sklopu Festivala susjedstva Rijeka 2020. u Fužinama. Ovaj neumorni pjesnik iza sebe ima niz zapaženih nastupa od kojih su mnogi bili humanitarnog karaktera. Objavio je osam knjiga, a deveta je u pripremi za tisak. Snimio je 19 svojih uglazbljenih pjesama, a uskoro će objaviti i svoj prvi glazbeni album.

Objavljeno u Novosti