Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti

Završio je deveti književni natječaj "Moje drago serce". Članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje, književnica Julijana Matanović, sveučilišna profesorica Dubravka Težak i književnik Jasmin Imamović odabrali su tri priče za nagradu Stjepko Težak i sedam priča za pohvalu povjerenstva. Prvu nagradu "Stjepko Težak" u vrijednosti 700 eura osvojio je Damir Valent za priču "Tko igra za raju", druga nagrada u vrijednosti 400 eura pripala je Denisu Peričiću i Aniti Peričić za priču "Kiosk", a treću nagradu u vrijednosti 200 eura osvojio je Tomislav Štajduhar za priču "Ljubav, na kraju priče". Pohvale stručnog povjerenstva zaslužili su Marina Čalić ("Konačnost"), Melita Horvat ("Obećanje"), Andy Jelčić ("Navodno"), Marija Krešić ("Voda ispod mosta"), Nikolina Nikolić ("Ogledalo"), Marin Pelaić ("Čarobnica iz Ozlja") i Katarina Pučar ("Most do uspomena").

Dodjela nagrade "Stjepko Težak" održana je 13. listopada 2023. u Zavičajnom muzeju Ozalj u Starom gradu Ozalj. Nakon sjajne glazbene uvertire učenika Glazbene škole Karlovac i uvodne riječi ravnatelja Gradske knjižnice Ozalj Bogdana Bošnjaka, priznanja i nagrade najuspješnijim prisutnim autorima, prvonagrađenome Damiru Valentu, drugonagrađenima Denisu Peričiću i Aniti Peričić, trećenagrađenome Tomislavu Štajduharu te pohvaljenim autorima Katarini Pučar i Andyju Jelčiću, uručili su profesorica Dubravka Težak, zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak. Profesorica Težak pojasnila je proces vrednovanja i rangiranja priča, a nagrađeni autori potom su pročitali ulomke iz svojih priča. Prvonagrađeni Damir Valent podijelio je s okupljenima nekoliko svojih ozaljskih anegdota, a priču "Tko igra za raju" pročitao je u cijelosti. Tri nagrađene priče objavljene su na web stranici Gradske knjižnice Ozalj.

Od srca zahvaljujemo nagrađenim i pohvaljenim autorima, kao i svim ostalim autorima koji su se ove godine prijavili na natječaj "Moje drago serce". Članovima stručnog povjerenstva natječaja veliko hvala na vrednovanju priča. Stjepanu Bezjaku i Zavičajnom muzeju Ozalj hvala na suradnji u organizaciji natječaja i dodjele nagrade "Stjepko Težak". Hvala Miroslavu Razumu na fotografijama. Učenicima i profesorima Glazbene škole Karlovac, Područni odjel Ozalj, zahvaljujemo na glazbenim izvedbama koje su odredile veseo ton svečanosti dodjele nagrade. Trend medij i Radio mrežnica, hvala na reportažama s dodjele, a hvala i svim ostalim medijima koji su prenijeli vijesti o natječaju "Moje drago serce" i dodjeli nagrade "Stjepko Težak". Naravno, zahvaljujemo svim ljubiteljima književnosti koji prate natječaj "Moje drago serce", a posebno onima koji su nam se pridružili na dodjeli nagrade "Stjepko Težak".

Natječaj "Moje drago serce" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju. Pokrovitelji natječaja su Karlovačka županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj.

Objavljeno u Novosti
Ponedjeljak, 16 Listopad 2023 15:47

Moje drago serce 2023.: nagrađene priče

Pročitajte tri najuspješnije priče na ovogodišnjem međunarodnom književnom natječaju "Moje drago serce". Nagradu "Stjepko Težak" ove su godine osvojili Damir Valent, Denis Peričić i Anita Peričić te Tomislav Štajduhar. Članovi povjerenstva za vrednovanje priča, Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović, odabrali su tri najbolje priče, a još je sedam priča posebno pohvaljeno. Sve nagrađene i pohvaljene priče objavit ćemo u sljedećoj zbirci najboljih priča s natječaja "Moje drago serce", a tri ovogodišnje nagrađene priče možete naći na priloženim poveznicama. Uživajte u čitanju!

  1. nagrada - Damir Valent: Tko igra za raju
  2. nagrada - Denis Peričić i Anita Peričić: Kiosk
  3. nagrada - Tomislav Štajduhar: Ljubav, na kraju priče

Natječaj "Moje drago serce" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju. Pokrovitelji natječaja su Karlovačka županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj.

 

Objavljeno u Novosti

Pridružite nam se u petak, 13. listopada 2023. u 19 sati u Zavičajnom muzeju Ozalj u Starome gradu Ozalj na dodjeli nagrade "Stjepko Težak" za najbolje priče na ovogodišnjem natječaju "Moje drago serce".
Članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje priča, Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović, izabrali su tri priče koje će dobiti nagradu "Stjepko Težak" i sedam priča za posebnu pohvalu. Priče su povjerenstvu za vrednovanje dostavljene samo pod brojevima, a krajem rujna otkrili smo tko su najsretniji pisci.

Ovogodišnji najuspješniji autori su:
prva nagrada - Damir Valent: Tko igra za raju
druga nagrada - Denis Peričić i Anita Peričić: Kiosk
treća nagrada - Tomislav Štajduhar: Ljubav, na kraju priče

Posebne pohvale povjerenstva zaslužili su sljedeći autori:
- Marina Čalić: Konačnost
- Melita Horvat: Obećanje
- Andy Jelčić: Navodno
- Marija Krešić: Voda ispod mosta
- Nikolina Nikolić: Ogledalo
- Marin Pelaić: Čarobnica iz Ozlja
- Katarina Pučar: Most do uspomena

Prilikom dodjele nagrade "Stjepko Težak" predstavit ćemo i knjigu Ljubavna priča u akvarelu koja sabire najbolje priče s natječaja "Moje drago serce" od 2018. do 2021. Dodjelu nagrade "Stjepko Težak" glazbenim će programom uveličati učenici i profesori Područnog odjela Ozalj Glazebene škole Karlovac. Pridružite nam se na književnom slavlju, radujemo se vašem dolasku!

Natječaj "Moje drago serce" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju. Pokrovitelji natječaja su Karlovačka županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj.

Objavljeno u Novosti