Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti

 

Pridružite nam se u četvrtak, 23. studenoga 2023. u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj na predavanju posvećenom životu i radu Antuna Stepinca, stručnjaka za hidrologiju i sveučilišnog profesora rođenog u Vrhovcu kraj Ozlja. Predavanje organiziraju Gradska knjižnica Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju ususret 115. obljetnici rođenja profesora Stepinca.

O Stepincima i njihovome zavičaju govorit će profesorica Tihana Stepinac Fabijanić, a o profesoru Antunu Stepincu govorit će dr. sc. Ranko Žugaj.

Ukratko o profesoru Stepincu, preuzeto iz Hrvatskoga leksikona: Stepinac, Antun, ing. građevinarstva (Vrhovac, 1. XII. 1908. – Zagreb, 8. I. 1985.). Izvanredni profesor Građevinskoga fakulteta u Zagrebu (1969.). Stručnjak za hidrotehniku i posebice za hidrologiju. Najveći doprinosi u rješavanju praktičnih hidrotehničkih problema.

Više saznajte na predavanju u Gradskoj knjižnici Ozalj.

Radujemo se vašem dolasku!

 

Objavljeno u Novosti

Ovaj su tjedan Gradsku knjižnicu Ozalj zauzele razne simpatične životinjice. Bilo je tu vrapčića, ježića, tigrića, pužića, leptirića, bubamara i pčelica. Šalimo se, riječ je zapravo o grupama djece iz Dječjeg vrtića Zvončić koje su zajedno s tetama odgajateljicama posjetile ovih dana knjižnicu u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige. Striček knjižničar i mališani čitali su slikovnice, razgovarali o jeseni, prirodi, životinjama, knjižnicama, knjigama i drugim stvarima koje vole, čak su i vježbali kako bi se riješili viška energije i zadržali koncentraciju za priče.

Od srca hvala Dječjem vrtiću Zvončić, svim tetama i mališanima na posjetima i veselim druženjima. Posebno zahvaljujemo Leptirićima koji su nam povodom Mjeseca hrvatske knjige poklonili izvrsnu slikovnicu koju su sami izradili.

Objavljeno u Novosti
Petak, 10 Studeni 2023 11:35

Večer šansone

U četvrtak, 9. studenoga 2023. u Gradskoj knjižnici Ozalj održana je Večer šansone. Profesor Zdravko Dovedan Han predstavio je svoje interpretacije nekih od najpoznatijih pjesama velikih glazbenika Georgesa Moustakija i Georgesa Brassansa. Izvedbe šansona bile su začinjene nizom dosjetki i anegdota, a glazbene je aranžmane vilončelom upotpunio Ratimir Zekić. Da bi svi u publici znali o čemu je riječ u stihovima, pobrinula se Rosanda Tometić koja je sjajno recitirala hrvatske prijevode francuskih šansona. Zahvaljujemo izvođačima na zanimljivom nastupu i hvala svi gostima koji su se pridružili glazbenoj večeri. Posebno zahvaljujemo Krunoslavu Žganjeru koji je okupljene počastio kolačima i pićem povodom rođendana.

Objavljeno u Novosti
Četvrtak, 02 Studeni 2023 13:37

NAJAVA: Večer šansone, 9.11.2023. u 17h

Pridružite nam se u četvrtak, 9. studenoga 2023. u 17 sati na večeri šansone. Zdravko Dovedan Han izvest će niz poznatih pjesama slavnih francuskih glazbenika Georgesa Moustakija i Georgesa Brassensa. U interpretaciji francuskih šansona g. Dovedanu pridružit će se Ratimir Zekić na violončelu, a Rosanda Tometić recitirat će stihove pjesama prevedene na hrvatski jezik.
Dođite u Gradsku knjižnicu Ozalj na ugodno druženje uz zvonku radost. Radujemo se vašem dolasku!

Objavljeno u Novosti