Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti
Srijeda, 27 Prosinac 2023 13:28

Božićni kviz

U petak, 22. prosinca 2023. u odličnom adventskom raspoložnju odigrali smo u Gradskoj knjižnici Ozalj Božićni kviz koji je pripremio iskusni sastavljač pitanja Valentino Kranjčec. Šest ekipa borilo se s različitim mozgalicama iz općeg znanja s posebnim naglaskom na božićne teme i običaje. Suočili su se timovi Mefkolupi, Mačke s pedigreom, Božićna drvca, Preko mosta, Džinglići i Trojac na pariće. Uvjerljivu pobjedu odnijeli su sjajni Džinglići, a drugo i treće mjesto zauzeli sa Bužićna drvca i Mačke s pedigreom. Čestitamo pobjednicima, zahvaljujemo svima na dolasku, druženju i igranju, a posebno zahvaljujemo izvrsnom kvzi-majstoru Valentinu. To je to za ovu godinu, družimo se uz nove kvizove u 2024.!

Objavljeno u Novosti
Srijeda, 27 Prosinac 2023 08:32

Obavijest

Poštovani korisnici,

Gradska knjižnica Ozalj neće raditi u ponedjeljak, 1. siječnja (Nova godina), utorak, 2. siječnja i srijedu, 3. siječnja 2024.

S radom nastavljamo u četvrtak, 4. siječnja 2024.

Hvala na razumijevanju i svako dobro u 2024. godini!

Objavljeno u Novosti

Službeni glasnik Grada Ozlja, 21. prosinca 2023.
https://ozalj.hr/wp-content/uploads/2024/01/SGGO-11-23.pdf

 

Odluka o imenovanju ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj

KLASA: 611-07/23-01/04 URBROJ: 2133/05-01-23-04 Ozalj, 21. prosinca 2023. godine Na temelju članaka 38. i 40. Zakona o ustanovama (NN 76/93, 29/97, 47/99, 35/08, 127/19, 151/22), članka 20. stavka 3. Zakon o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti („Narodne novine“ broj 17/19, 98/19, 114/22) i članka 33. Statuta grada Ozlja („Službeni glasnik“ Grada Ozlja broj 3/21 – pročišćeni tekst), Gradsko vijeće Grada Ozlja na svojoj 15. sjednici održanoj dana 21. prosinca 2023. godine, donijelo je

O D L U K U o imenovanju ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj

  1. BOGDAN BOŠNJAK, magistar pedagogije i magistar bibliotekarstva, iz Ozlja, Vrhovac 61B, OIB: 07662021095, imenuje se ravnateljem Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj od dana 01. siječnja 2024. godine, u nepunom radnom vremenu od četiri sata dnevno na rok od 4 godine.
  2. Sa imenovanim ravnateljem sklopit će se ugovor o radu za obavljanje poslova ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj.
  3. Ovaj Zaključak stupa na snagu osam dana od dana objave u “Službenom glasniku“ Grada Ozlja.

Objavljeno u Novosti
Petak, 15 Prosinac 2023 11:48

Dječji božićni kvizovi

U četvrtak, 14. prosinca u Gradskoj knjižnici Ozalj održani su božićni kvizovi za učenike od 1. do 4. razreda i njihove starije kolege od 5. do 8. razreda. Mališani su se odazvali u velikom broju i pokazali izvrsno znanje o božićnim običajima, pričama, filmovima, crtićima itd. Čini se da su postavljena pitanja učenicima bila čak i prelaka, a razlike u znanju među veselim ekipama igrača nazirale su se tek u nijansama. Učenici od 5. do 8. razreda pojavili su se u znatno manjem broju od mlađih prijatelja, ali svaka čast nekolicini igrača koji su pokazali odično znanje. Kvizove su vodili Valerija Ferenac i knjižničar Bogdan Bošnjak, bila je to još jedna lijepa suradnja DND-a Ozalj i Gradske knjižnice Ozalj. Društvo Naša djeca Ozalj, hvala na organizaciji kvizova, a malim kvizašima hvala na dolasku i srčanom natjecanju!

Objavljeno u Novosti
Petak, 15 Prosinac 2023 11:32

NAJAVA: Božićni kviz, 22.12. u 18h

Dođite u petak, 22. prosinca u 18 sati u Gradsku knjižnicu Ozalj i opustite se uz božićni kviz. Sastavljač pitanja opet je pouzdani kviz-majstor Valentino Kranjčec koji je već nekoliko puta preispitao naše znanje i svaki put nas je oduševio svojim odličnim mozgalicama. U kvizu će opet biti raznih pitanja iz svih područja – geografija, povijest, film, umjetnost, popularna kultura, znanost itd. Naravno, dobar dio pitanja bit će u znaku Božića, u skladu s blagdanskim razdobljem. 
Okupite ekipu do 4 igrača, pokažite znanje, zabavite se i osvojite nagrade. Prijavite ekipu putem fejsa ili maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a primit ćemo vas čak i ako se odlučite u zadnji čas i dođete bez najave. Vidimo se!

Objavljeno u Novosti
Utorak, 12 Prosinac 2023 12:17

Predavanje "Put sjevera" Hrvoja Jurića

U petak, 8. prosinca 2023. u Gradskoj knjižnici Ozalj održano je predavanje i promocija knjige Put sjevera Hrvoja Jurića. Putopisac Hrvoje Jurić u društvu svojih vjernih pratitelja, pasa Maxa i Ene, opisao je svoja brojan velika putovanja, a podijelio s okupljenima i ključne detalje svoje životne priče. Hrvoje je biciklom obišao doslovno cijeli svijet pa je njegovo izlaganje doista bilo iznimno dinamično i zanimljivo. Zahvaljujemo Hrvoju Juriću na gostovanju u Ozlju, svim gostima zahvaljujemo na doalsku, a Pučkom otvorenom učilištu Katarina Zrinska - Ozalj zahvaljujemo na organizaciji izvrsnog književnog druženja.

Objavljeno u Novosti
Petak, 08 Prosinac 2023 12:14

Izložba božićnih ukrasa Irene Cindrić

U četvrtak, 7. prosinca u Gradskoj knjižnici Ozalj otvorena je izložba božićnih dekoracija Irene Cindrić. Gospođa Cindrić okitila je knjižnicu i donijela nam pravu blagdansku atmosferu. Svratite ovih dana do nas i pogledajte njezine božićne ukrase.

Objavljeno u Novosti
Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:34

NAJAVA: Hrvoje Jurić, "Put sjevera", 8.12. u 18h

Pridružite nam se u petak, 8. prosinca 2023. u 18 sati u Gradskoj knjižnici Ozalj na multimedijalnom predavanju i promociji knjige Put sjevera autora Hrvoja Jurića. Autoru će se pridružiti posebni gosti - njegovi psi Ena i Max koji ga prate na putovanjima i pustolovinama. :) Predavanje i promociju organizira Pučko otvoreno učilište Katarina Zrinska - Ozalj. Više o predavanju saznajte OVDJE.

Objavljeno u Novosti

 

Pridružite nam se u četvrtak, 7. prosinca u 17 sati kada će Irena Cindrić predstaviti izložbu svojih božićnih dekoracija koje će ovaj advent provesti u Gradskoj knjižnici Ozalj.

Najljepše zahvaljujemo gospođi Cindrić na ukrasima koji u knjižnici ovih dana stvaraju pravu blagdansku atmosferu.

 

Objavljeno u Novosti

Natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj

 

 

 

N A T J E Č A J

za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj – jedan izvršitelj/izvršiteljica na nepuno radno vrijeme od 4 sata dnevno.

Za ravnatelja/ravnateljicu može se imenovati osoba koja ispunjava sljedeće uvjete:

- završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačeni studij, položen stručni knjižničarski ispit, najmanje pet godina rada u knjižnici, odlikuje se stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima.

Iznimno, za ravnatelja Knjižnice može se imenovati osoba koja ima završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij, uz uvjet polaganja stručnog knjižničarskog ispita u roku od tri godine od dana imenovanja, ako se na ponovljeni natječaj ne javi osoba koja ima naprijed navedene uvjete.

Uz prijavu na natječaj potrebno je priložiti:

- životopis

- preslika dokaza o stečenoj stručnoj spremi (preslik diplome)

- preslika dokaza o položenom stručnom ispitu

- dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslik osobne iskaznice ili domovnice)

- uvjerenje nadležnog suda da se ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci)

- dokaz o radnom iskustvu i stažu

- opis stručnog rada

- program rada za četverogodišnje mandatno razdoblje

Ako kandidati/kinje ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima, kod prijema po posebnom zakonu, dužni su se na to pravo pozvati u prijavi na natječaj te priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu.

Kandidati/kinje koji se pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja pod jednakim uvjetima, sukladno članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“ 121/17, 98/19, 84/21), uz prijavu na natječaj dužni su priložiti, osim dokaza o ispunjavanjutraženih uvijetai sve potrebne dokaze iz članka 103. stavak 1.navedenog zakona, koji su objavljeni na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, dostupne napoveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843

Kandidati/kinje koji ostvaruju pravo na prednost pri zapošljavanju sukladno članku 48. f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“ 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 94/01, 103/03, 148/13, 98/19), uz prijavu na natječaj dužni su osim dokaza o ispunjavanju uvjeta, priložiti i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo spomenuto pravo, izjavu da do sada nisu koristili pravo prednosti pri zapošljavanju po toj osnovi te dokaz iz kojeg je vidljivo na koji je način prestao radni odnos kod posljednjeg poslodavca.

Kandidati/kinje koji ostvaruju pravo na prednost pri zapošljavanju sukladno članku 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata („Narodne novine“ 84/21) uz prijavu na natječaj dužni su priložiti, osim dokaza o ispunjavanju uvjeta, i sve potrebne dokaze propisane člankom 49. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, koji su objavljeni na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, dostupne napoveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843

Kandidati/kinje koji ostvaruju pravo na prednost pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“ 157/13, 152/14, 39/18, 32/20) uz prijavu na natječaj dužni su osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

Prijave za natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta, dostavljaju se u roku od 8 dana od objave natječaja u „Narodnim novinama“ na adresu: Grad Ozalj, 47280 Ozalj, Kurilovac 1, s naznakom „Prijava na natječaj za ravnatelja/ravnateljicu Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj – ne otvarati“, u zatvorenoj omotnici, osobno ili preporučenom pošiljkom.

Prijavom na natječaj kandidati daju privolu za obradu osobnih podataka u skladu s propisima kojima je propisana zaštita osobnih podataka za svrhu provedbe natječajnog postupka i rezultata natječaja.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Kandidati koji ne podnesu pravodobnu i potpunu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, ne smatraju se kandidatima prijavljenim na natječaj te će o tome biti pisano obaviješteni.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

 

 

Objavljeno u Novosti