Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti

Dragi pričoljupci, pridružite nam se na posebnoj Pričaonici u četvrtak, 6. travnja 2023. u 18 sati. U goste nam stiže spisateljica Sanja Graša koja će predstaviti svoju slikovnicu "Saškine čokoladne pustolovine". Pričaonicu organizira Duštvo "Naša djeca" Ozalj.

Objavljeno u Novosti
Petak, 24 Ožujak 2023 13:25

Kviz u knjižnici: likovna kultura

23. ožujka u Gradskoj knjižnici Ozalj odigrali smo kviz posvećen likovnoj kulturi u sklopu Mjeseca Slave Raškaj. Izazovu se odazvalo pet timova: Mulj na platnu, Ozaljski lopoči, Litra i voda, Šćupakabre i Padobranci. Svake godine organiziramo slikarski kviz u čast Slavi Raškaj, ali ovaj put smo ga odlučili malo zapapriti. Ekipe su tako odgovarale na pitanja o slavnim slikarima, ali i karikaturistima, crtačima stripova, animiranim filmovima, fotografiji i sl. – likovna kultura u širokom smislu. Svi su natjecatelj pokazali izvrsno poznavanje vizualne umjetnosti i razlike u bodovima bile su minimalne. Ipak, titulu najboljih odnijeli su Ozaljski lopoči koji su ujedno obranili naslov prvaka nedavnog Fašničkog kviza. (kada su se zvali ŠČarobnjaci iz Ozlja). Bravo za Lopoče i hvala svima na druženju!

Objavljeno u Novosti

Dođite u četvrtak, 23. ožujka u 18 sati u Gradsku knjižnicu Ozalj na kviz s temom likovne kulture. Mjesec Slave Raškaj tradicionalno obilježavamo veselim slikarskim kvizom, ali ovaj put nećemo postavljati pitanja samo o slikarstvu, već ćemo provjeriti vaše znanje o vizualnoj umjetnosti u širem smislu. Odgovarat ćete tako i na pitanja o bojama, stripovima, animiranim filmovima itd., sve što ima veze s likovnom kulturom!

Okupite ekipu do 4 igrača, zabavite se uz pitanja koja smišlja naš knjižničar i osvojite zgodne nagrade.
Prijavite ekipu putem Facebook-a ili e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a primit ćemo vas čak i ako se odlučite u zadnji čas i dođete bez najave. Vidimo se!

Objavljeno u Novosti
Srijeda, 08 Ožujak 2023 13:30

Izložba "Slava u dječjim očima"

Otvorili smo izložbu "Slava u dječjim očima" koju su pripremili mališani iz Dječjeg vrtića "Zvončić" Ozalj u čast Slavi Raškaj i povodom Mjeseca Slave Raškaj 2023. Od srca hvala hvala svim malim Medvjedićima, Slonićima, Tigrićima, Lavićima, Pužićima, Leptirićima, Pčelicama, Bubamarama, Vrapčićima, Ježićima i, naravno, njihovim odgojateljicama na veselim šarenim slikama koje će idućih mjesec dana krasiti prostor Gradske knjižnice Ozalj i POU Katarina Zrinska Ozalj. Svratite do nas i pogledajte radove malih akvarelista! Izložbu možete pogledati i u digitalnom obliku na interaktivnom MIC ekranu ispred Humićke. 

Otvorili smo izložbu "Slava u dječjim očima" koju su pripremili mališani iz Dječjeg vrtića "Zvončić" Ozalj u čast Slavi Raškaj. :D Od srca hvala hvala svim malim Medvjedićima, Slonićima, Tigrićima, Lavićima, Pužićima, Leptirićima, Pčelicama, Bubamarama, Vrapčićima, Ježićima i, naravno, njihovim odgojateljicama na veselim šarenim slikama koje će idućih mjesec dana krasiti prostor Gradske knjižnice Ozalj i POU Katarina Zrinska Ozalj. Svratite do nas i pogledajte radove malih akvarelista! :)
Izložbu možete pogledati i u digitalnom obliku na interaktivnom MIC ekranu ispred Humićke. :)
Objavljeno u Novosti