Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti
Utorak, 25 Travanj 2023 11:20

Noć knjige: Pričaonica

Slogan ovogodišnje Noći knjige glasi "Sanjaju li roboti električne knjige?", a glavna tema je umjetna inteligencija. Povodom Noći knjige, knjižničar Bogdan Bošnjak pročitao je na dječjoj Pričaonici 21. travnja slikovnicu "Dom je tamo gdje mi je srce" koja govori o malome robotu koji životinjama pomaže spasiti šumu. Na taj su način i najmlađi ljubitelji priča uključeni u temu Noći knjige. Na likovnoj radionici poslije Pričaonice, mali su pričoljupci izradili vlastite robote uz vodstve Vesne Pilat Blažina. Puno hvala svim sudionicima, a Društvu "Naša djeca" Ozalj od srca hvala na organiziranju Pričaonica u Gradskoj knjižnici Ozalj!

Objavljeno u Novosti

U srijedu, 19. travnja Gradsku knjižnicu Ozalj su posjetili mališani i tete iz skupine Pčelice iz Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj, a knjižničar im je pročitao priču "Vuk koji je ispao iz knjige". Bilo je to zagrijavanje za veliko prijepodnevno druženje kod vrtića u petak, 21. travnja, povodom Noći knjige. Kako je tema ovogodišnje Noći knjige umjetna inteligencija, knjižničar je djeci iz skupina Pužići, Bubamare, Pčelice i Leptirići pročitao priču "Dom je tamo gdje mi je srce" u kojoj mali robot pomaže životinjama spasiti šumu. Klinci su pažljivo slušali i spremno odgovarali na sva pitanja o priči, a na kraju druženja bacili su se u potragu za knjigama skrivenim oko vrtića. Hvala Dječjem vrtiću Zvončić Ozalj i svim tetama odgajateljicama na ovom veselom susretu, a posebno organizatorici Karli Lenuzzi Jakšić.

Objavljeno u Novosti
Petak, 21 Travanj 2023 07:58

Noć knjige: Kviz općeg znanja

U četvrtak, 20. travnja u Gradskoj knjižnici Ozalj odigrali smo kviz općeg znanja povodom Noći knjige. Izuzetno zabavan, raznolik, maštovit i lukav kviz pripremio je Valentino Kranjčec. Ekipe Legally Blonde, Mali Heineken, Šćupakabre i Ozaljski šišmiši suočile su se pitanjima iz svih područja – bilo je tu sporta, filma, glazbe, politike, povijesti, zemljopisa, matematike itd. Timovi su pokazali izvrsno znanje i voditelj Valentino komentirao je da će idući put morati pripremiti malo teži kviz. Titulu pobjednika ovaj su put odnijele sjajne Šćupakabre, čestitamo im! Hvala svim natjecateljima na sudjelovanju i druženju, a posebno hvala majstorskom voditelju Valentinu na odličnom kvizu.

Objavljeno u Novosti

Dođite u četvrtak, 20. travnja u 18 sati u Gradsku knjižnicu Ozalj na kviz općeg znanja koji pripremamo u sklopu obilježavanja Noći knjige. Sastavljač pitanja ovaj put je Valentino Kranjčec, član ekipe koja je slavila na prošla dva kviza u ozaljskoj knjižnici. Valentino je iskusan kvizaš i organizator kvizova koji će izrešetati vaše opće znanje nizom maštovitih pitanja. Valentino s kolegama u Zagrebu organizira popularne pub kvizove pod nazivom Vrtuljak, a ovom će prilikom zavrtjeti i Ozalj. Geografija, povijest, film, umjetnost, popularna kultura, znanost – ovaj put će biti svega. Pitanja u stilu Milijunaša i Potjere, samo bolja i zanimljivija, naravno.

Okupite ekipu do 4 igrača, zabavite se na kvizu u knjižnici i osvojite prigodne nagrade. Prijavite ekipu putem fejsa ili maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a primit ćemo vas čak i ako se odlučite u zadnji čas i dođete bez najave. Vidimo se!

Objavljeno u Novosti
Subota, 08 Travanj 2023 06:53

Sretan Uskrs!

Sretan Uskrs!

Objavljeno u Novosti
Petak, 07 Travanj 2023 06:49

Posebna Pričaonica - Sanja Graša

U četvrtak, 6. travnja 2023. u Gradskoj knjižnici Ozalj održana je posebna Pričaonica na kojoj je gošća bila spisateljica Sanja Graša koja je predstavila slikovnicu "Saškine čokoladne pustolovine". Sanja je stigla u društvu junakinje te priče, strpljivom i dragom kujicom Sašom. Nakon pričaonice, Sanja je s malim pričoljupcima održala i likovnu radionicu u kojoj je nastao pravi čopor simpatičnih papirnatih pasa. Zahvaljujemo Sanji na gostovanju i Društvu "Naša djeca" Ozalj na organizaciji ovog lijepog druženja!

Objavljeno u Novosti