Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti
Ponedjeljak, 31 Srpanj 2023 13:02

Ljetni kviz općeg znanja

U petak, 28. srpnja 2023. u Gradskoj knjižnici Ozalj odigrali smo ljetni kviz općeg znanja koji je pripremio Valentino Kranjčec. Od sporta i zemljopisa preko glazbe i filmova do povijesti i mitologije, izazov raznolikih pitanja iz svih područja prihvatili su članovi šest ekipa: Ukleti Holandez, Dva loša, The Return of Grumpy, Gdo?, Dva hrabra i Rt dobre nade Topčagić. Momci iz ekipe Dva loša posebno su se istaknuli i uvjerljivo osvojili prvo mjesto – čestitamo im! Iako je sastavljač pitanja Valentino ovaj put malo zapaprio pitalice, sve su ostale ekipe također pokazale zavidnu razinu znanja. Čestitamo svim natjecateljima i zahvaljujemo na ugodnom druženju. Posebno hvala Valentinu na još jednom zabavnom, odlično posloženom kvizu.

Objavljeno u Novosti

U petak, 21. srpnja 2023. u Gradskoj knjižnici Ozalj održano je predstavljanje novog stripa Josipa Stupića, "Čarobnjak iz Ozlja: Doma je najljepše". Strip su predstavili ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Katarina Zrinska - Ozalj Zdenka Novosel i autor Josip Stupić, a kao poseban gost iznenađenja Čarobnjaka je utjelovio Danijel Mataković. Čestitamo Josipu i POUKZ na lijepom novom izdanju. Trend mediji i Radio Mrežnica, hvala na medijskoj podršci. I naravno, hvala svima koji su došli na ugodno stripovsko druženje u knjižnici.

Uz predstavljanje stripa, Josip Stupić počastio nas je i izložbom izvornih crteža Čarobnjaka iz Ozlja. Izložbu možete pogledati u prostoru Gradske knjižnice Ozalj do 4. kolovoza 2023.

Objavljeno u Novosti
Petak, 21 Srpanj 2023 08:41

NAJAVA: Kviz općeg znanja, 28.7. u 18h

Dođite u petak, 28. srpnja u 18 sati u Gradsku knjižnicu Ozalj i opustite se uz kviz općeg znanja. Sastavljač pitanja opet je Valentino Kranjčec, sjajni kvizaš koji nas je već jednom "izrešetao" odličnim pitanjima (prilikom Noći knjige u travnju). Valentino i ovaj put priprema šarolika, lukava pitanja iz raznih područja – geografija, povijest, film, umjetnost, popularna kultura, znanost… Bit će svega. ;)

Valentino je pripremio i genijalnu nagradu za pobjedničku ekipu – riječ je o bonovima za jedan poznati zagrebački escape room. Očekujemo stoga da će igrači ovaj put zaista dati sve od sebe. :D

Okupite ekipu do 4 igrača, rashladite se i zabavite na srpanjskom kvizu u knjižnici i osvojite sjajnu nagradu. Prijavite ekipu putem fejsa ili maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a primit ćemo vas čak i ako se odlučite u zadnji čas i dođete bez najave. Vidimo se!

Objavljeno u Novosti

Pozivamo Vas na promociju stripa "Čarobnjak iz Ozlja: Doma je najljepše" lokalnog autora Josipa Stupića. Promocija će se održati u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj, u petak, 21. srpnja 2023. u 18 sati. Ova zbirka kratkih anegdota prikazuje nam motive iz svakodnevnog života. Svima već poznati Čarobnjak priča svoje priče i prenosi topli i pozitivni ugođaj. Nakladnik ovog izdanja je Pučko otvoreno učilište Katarina Zrinska - Ozalj, a Grad Ozalj i Karlovačka županija financijski su poduprli tiskanje stripa. Svratite u knjižnicu na čaj i razgovor s autorom i zgrabite svoj primjerak Čarobnjaka iz Ozlja.

Objavljeno u Novosti

Čestitamo kolegama Zdenki Novosel i Stjepanu Bezjaku koji su u društvu profesora Alojza Jembriha u nedjelju, 2. srpnja na Drugome festivalu knjige u Matici hrvatskoj predstavili knjigu "Vračtva vsagdanja domača" (ili "Ljekaruša") koju su objavili Pučko otvoreno učilište Katarina Zrinska-Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju.

Objavljeno u Novosti

Inbox nam u zadnje vrijeme vrvi od lijepih ljubavnih priča, a posebno je aktivan bio krajem prošlog tjedna kad je istekao rok za prijavu na natječaj "Moje drago serce".

Dragi autori, od srca vam zahvaljujemo na brojnim prijavama na ovogodišnji natječaj.

Upravo slažemo priče kako bismo ih uputili našem dragom povjerenstvu na vrednovanje. Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović imat će lijep, ali zahtjevan zadatak odabira najboljih i sigurni smo da će im za to trebati dobar dio ljeta.

Rezultate natječaja objavit ćemo u rujnu, a nedugo potom Gradska knjižnica Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju priredit će dodjelu nagrade "Stjepko Težak".

Još jednom veliko HVALA svim autorima koji su se prijavili ove godine. Sretno!

Objavljeno u Novosti
Ponedjeljak, 03 Srpanj 2023 12:30

OBAVIJEST: Ljetno radno vrijeme

Obavijest o ljetnom radnom vremenu

Od 6. srpnja do 4. rujna 2023. Gradska knjižnica Ozalj za korisnike je otvorena:

--- ponedjeljkom i četvrtkom od 13 do 19 sati

--- utorkom, srijedom i petkom od 8 do 14 sati.

Objavljeno u Novosti