Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2023 15:12

Obavijest

 

Od ponedjeljka, 4. rujna do srijede, 13. rujna 2023. Gradska knjižnica Ozalj bit će otvorena za korisnike radnim danom od 9 do 13 sati.
 
Knjižnica neće raditi u četvrtak, 14. rujna i petak, 15. rujna 2023.
 
Knjižnica s redovnim radom nastavlja u ponedjeljak, 18. rujna 2023.
 
Hvala na razumijevanju.

 

Ponedjeljak, 31 Srpanj 2023 13:02

Ljetni kviz općeg znanja

U petak, 28. srpnja 2023. u Gradskoj knjižnici Ozalj odigrali smo ljetni kviz općeg znanja koji je pripremio Valentino Kranjčec. Od sporta i zemljopisa preko glazbe i filmova do povijesti i mitologije, izazov raznolikih pitanja iz svih područja prihvatili su članovi šest ekipa: Ukleti Holandez, Dva loša, The Return of Grumpy, Gdo?, Dva hrabra i Rt dobre nade Topčagić. Momci iz ekipe Dva loša posebno su se istaknuli i uvjerljivo osvojili prvo mjesto – čestitamo im! Iako je sastavljač pitanja Valentino ovaj put malo zapaprio pitalice, sve su ostale ekipe također pokazale zavidnu razinu znanja. Čestitamo svim natjecateljima i zahvaljujemo na ugodnom druženju. Posebno hvala Valentinu na još jednom zabavnom, odlično posloženom kvizu.

U petak, 21. srpnja 2023. u Gradskoj knjižnici Ozalj održano je predstavljanje novog stripa Josipa Stupića, "Čarobnjak iz Ozlja: Doma je najljepše". Strip su predstavili ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Katarina Zrinska - Ozalj Zdenka Novosel i autor Josip Stupić, a kao poseban gost iznenađenja Čarobnjaka je utjelovio Danijel Mataković. Čestitamo Josipu i POUKZ na lijepom novom izdanju. Trend mediji i Radio Mrežnica, hvala na medijskoj podršci. I naravno, hvala svima koji su došli na ugodno stripovsko druženje u knjižnici.

Uz predstavljanje stripa, Josip Stupić počastio nas je i izložbom izvornih crteža Čarobnjaka iz Ozlja. Izložbu možete pogledati u prostoru Gradske knjižnice Ozalj do 4. kolovoza 2023.

Petak, 21 Srpanj 2023 08:41

NAJAVA: Kviz općeg znanja, 28.7. u 18h

Dođite u petak, 28. srpnja u 18 sati u Gradsku knjižnicu Ozalj i opustite se uz kviz općeg znanja. Sastavljač pitanja opet je Valentino Kranjčec, sjajni kvizaš koji nas je već jednom "izrešetao" odličnim pitanjima (prilikom Noći knjige u travnju). Valentino i ovaj put priprema šarolika, lukava pitanja iz raznih područja – geografija, povijest, film, umjetnost, popularna kultura, znanost… Bit će svega. ;)

Valentino je pripremio i genijalnu nagradu za pobjedničku ekipu – riječ je o bonovima za jedan poznati zagrebački escape room. Očekujemo stoga da će igrači ovaj put zaista dati sve od sebe. :D

Okupite ekipu do 4 igrača, rashladite se i zabavite na srpanjskom kvizu u knjižnici i osvojite sjajnu nagradu. Prijavite ekipu putem fejsa ili maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a primit ćemo vas čak i ako se odlučite u zadnji čas i dođete bez najave. Vidimo se!

Pozivamo Vas na promociju stripa "Čarobnjak iz Ozlja: Doma je najljepše" lokalnog autora Josipa Stupića. Promocija će se održati u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj, u petak, 21. srpnja 2023. u 18 sati. Ova zbirka kratkih anegdota prikazuje nam motive iz svakodnevnog života. Svima već poznati Čarobnjak priča svoje priče i prenosi topli i pozitivni ugođaj. Nakladnik ovog izdanja je Pučko otvoreno učilište Katarina Zrinska - Ozalj, a Grad Ozalj i Karlovačka županija financijski su poduprli tiskanje stripa. Svratite u knjižnicu na čaj i razgovor s autorom i zgrabite svoj primjerak Čarobnjaka iz Ozlja.

Stranica 1 od 54