Utorak, 19 Travanj 2016 00:00

Noć knjige Ozalj 2016. "Vlak knjige i prijateljstva"

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac i Ljudska knjižnica Metlika povodom "Noći knjige" 22.travnja 2016. godine organiziraju prigladan program koji slijedi u nastavku.

VLAK KNJIGE I PRIJATELJSTVA - PROGRAM

10.32. - vlakom iz Ozlja do Karlovca kreću učenici i svi bivši učenici, danas umirovljenici, kojima je vlak i knjiga u vlaku bio svakodnevnica stjecanja naobrazbe u srednjim školama u Karlovcu, a kasnije na fakultetima u Zagrebu.

Postavljanje "Modre police-Mudre police" prema zamisli Tonija Gašperića, za koju će knjige iz svojih fondova izdvojiti navedene tri knjižnice. Dolazak u Karlovac  gdje nam se se pridružuje Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" sa knjigama, zaposlenicima, djecom i odralima te Glazbena škola Karlovac sa učenicima i profesorima.

11.07 - vlak iz Karlovca kreće prema Ozlju, Kamanju, Bubnjarcima i Metliki. Na tom putu pridružuju nam se i građani.

12.05. - dolazak u Metliku gdje nam se pridružuju kolege iz Metlike i zainteresirani građani. Cijelim će putem u vlaku biti program za najmlađe i odrasle. Program su pripremili mladi volonteri te knjižnica osnovne škole "Slava Raškaj" iz Ozlja.

12.30 - 13.45. - razgledavanje stare jezgre Metlike i Belokranjskoga muzeja

14.00 - 15.00. - posjet Ljudskoj knjižnici Metlika, druženje i osvježenje

15.38. - povratak iz Metlike u Ozalj

"KNJIŽNICE - MUZEJI - SAKRALNI ARHIVI" - PROGRAM

16.15. - dolazak u Ozalj, razgledavanje grada, muzeja i izložbe Ozaljski jezično-književni krug

17.45. - Pavlinski samostan Svetice

19.15. - okrjepa u restoranu Žganjer

20.15. - polazak za Ozalj

21.00. - recitali ispred Munjare, hidroelektrane u Ozlju, na lijevoj obali Kupe. Prisjećanje na povijest prve ozaljske sindikalne knjižnice u dvorani gdje je građanstvo od 1956.god. moglo gledati televiziju. Šetnja uz čitanje recitala, pjesama i proznih djela vezanih uz rijeku Kupu-rijeku života.

22.00 - 01.00. - Gradska knjižnica Ozalj - proglašenje dobitnika nagrade "Stjepko Težak" za najbolju kratku ljubavnu priču potaknutu pismom Petra Zrinskoga ljubljenoj ženi Katarini, "Moje drago serce". Program u knjižnici traje do 01.00. čitanjem nagrađenih i pohvaljenih priča.

DETALJNE INFORMACIJE I PRIJAVE (VLAK I AUTOBUS) NA:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 047/732-167