Utorak, 15 Siječanj 2019 08:43

Izložba fotografija "Moja knjižnica", 15. siječnja - 11. veljače 2019.

Pozivamo vas na izložbu fotografija "Moja knjižnica"! Fotografije su nastale u okviru projekta Gradske knjižnice i čitaonice Požega "Knjiga svaki dan" koji traje od 2014. godine, a od 2017. godine ima potporu Ministarstva kulture. Projekt podrazumijeva fotonatječaj, radionice, izložbu i međuknjižničnu suradnju. Svake se godine raspiše fotonatječaj koji tematizira i popularizira knjigu i čitanje. Tako je prošlogodišnja tema natječaja bila "Moja knjižnica". Cilj natječaja bio je pokazati fotografijom što knjižnica znači zajednici i/ili pojedincu. Tražila se fotografija koja pokazuje knjižnicu kao prostor, knjižnične sadržaje i/ili interakciju s knjigom u prostoru knjižnice.

Na natječaju, koji je trajao od 15. ožujka do 13. travnja 2018., sudjelovalo je 79 autora s ukupno 203 prijavljene fotografije. Prosudbeno povjerenstvo natječaja činili su Damir Hoyka (Zagreb), Dunja Holcer (Sisak, HKD) i Aleksandra Šutalo (Gradska knjižnica i čitaonica Požega). Za izložbu je odabrano 29 fotografija, a pobjednici izložbe su Zoran Gladoić iz Splita (1. mjesto), Mario Kociper iz Dugog Sela (2. mjesto) i Snježana Brus iz Požege (3. mjesto).

Izložbu "Moja knjižnica" možete u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj razgledati od 15. siječnja do 11. veljače 2019. godine. Posebno napominjemo – kako nismo mogli sve fotografije izložiti odjednom, pozivamo vas da u navedenom razdoblju u ozaljsku knjižnicu svratite više puta jer ćemo 28. siječnja izmijeniti postav.