Ponedjeljak, 25 Veljača 2019 11:09

Večer poezije "Ozaljski akvarel stiha II"

U petak, 22. veljače 2019. u Gradskoj knjižnici Ozalj održana je druga večer poezije pod nazivom "Ozaljski akvarel stiha II". Pjesničko je druženje još jednom vodio ozaljski pjesnik Marijan Lončarić, a kao posebni gosti nastupili su "Kiš-Kiš": Ivanka Blažević Kiš i Milko Kiš. Pjesnikinja, književnica, ilustratorica i knjižničarka Ivanka Blažević Kiš upoznala je okupljene s nizom svojih pjesama, s posebnim naglaskom na one iz njezine prošlogodišnje zbirke "Moja žena piše dobre stihove". Milko "Deda" Kiš, kantautor i pjesnik, klavijaturist Hladnog piva i voditelj pjesničko-glazbene tribine "Preludiranje" na brodu Brazil u Zagrebu, u Ozlju je uz gitaru, usnu harmoniku i klavijature izveo niz svojih pjesama te najavio svoju prvu zbirku pjesama – "Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada".

U drugom dijelu večeri mikrofon je bio otvoren za sve pjesnike koji su htjeli predstaviti svoje stihove. Priliku su sjajno iskoristili Kata Kiršić Vuković, Davor Goršćak (uz malu pomoć Ivanke Blažević Kiš) Mihael Arčon, Barbara Baždarić, Bogdan Bunić, Zvonimir Friganović i Marijan Lončarić, a lijepa je večer zaključena i zaokružena ponovnim nastupima Ivanke Blažević Kiš i Milka Kiša. Na predivnom druženju zahvaljujemo svim pjesnicima i posjetiteljima, a posebno moderatoru Marijanu Lončariću i sjajnim gostima "Kiš-Kiš".

Fotografije s druge ozaljske večeri poezije pogledajte na Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj.

Treći "Ozaljski akvarel stiha" pripremamo za petak, 22. ožujka 2019. Više detalja donosimo uskoro.