Subota, 23 Ožujak 2019 14:24

Ozaljski akvarel stiha III

 

U petak, 22. ožujka 2019. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održan je "Ozaljski akvarel stiha III", još jedna sjajna večer poezije. Ožujak je u Ozlju Mjesec Slave Raškaj, netom nam je stiglo proljeće, a 21. ožujka slavi se Svjetski dan poezije – uistinu pregršt razloga za lijepo i veselo pjesničko druženje.
Posebni gosti na trećoj inačici "Ozaljskog akvarela stiha" bili su Sonja Kušec i Abdulah Bećirević Alija. Gospođa Kušec predstavila je niz pjesama iz svoje nove zbirke "Pjevam i pričam", a gospodin Bećirević recitirao je pjesme iz svoje zbirke "Po sevdahu pomalo mirišem" iz 2017. te nekoliko pjesama koje će sabrati u budućoj, drugoj zbirci. Karizmatični gosti izveli su i nekoliko glazbenih točaka uz nježne note flaute gospođe Kušec i moćan vokal gospodina Bećirevića, a na trenutke su im se u sevdahu pridružili i glasovi posjetitelja knjižnice.
Uz posebne goste, na "Ozaljskom akvarelu stiha III" svoju su poeziju predstavili i mnogi drugi okupljeni pjesnici: Anamarija Petrušić, Mira Marković Mikoć, Ljiljana Sudac, Ana Durić, Tanja Basar, Biserka Perašin, Katarina Trbović, Barbara Dasović, Marijan Lončarić i Kata Kiršić Vuković. Pjesničko su i glazbeno druženje kraju priveli Sonja Kušec i Abdulah Bećirević uz još nekoliko recitacija i snažnu završnu glazbenu izvedbu.
Treću ozaljsku večer poezije vodio je pjesnik Marijan Lončarić kojem najljepše zahvaljujemo na angažmanu i trudu. Naravno, od srca hvala našim gostima Sonji i Aliji, hvala članicama Kluba ljubitelja poezije "Stihom u srce" iz Karlovca, i hvala svim ostalim okupljenim pjesnicima i ljubiteljima poezije koji su nam se pridružili u velikom broju.