Srijeda, 16 Listopad 2019 09:15

Predavanje "Hrvatska i Sveta Stolica: Jezikom diplomacije, vjere i kulture"

U ponedjeljak, 14. listopada 2019. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održano je predavanje "Hrvatska i Sveta Stolica: Jezikom diplomacije, vjere i kulture". Predavanje je održala Zlata Penić Ivanko, savjetnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici. Uz niz prigodnih fotografija, Zlata Penić Ivanko iscrpno je predstavila ključne informacije o Svetoj Stolici i Državi Vatikanskog Grada, mnogim dužnostima pape, nedavnom redovnom javnom konzistoriju i kanonizaciji, aktivnostima Veleposlanstva RH u Vatikanu i kulturnim događanjima u diplomaciji – da spomenemo tek nekoliko obrađenih tema. Bilo je u sklopu predavanja riječi čak i o gastronomiji jer je Neven Pelicarić, veleposlanik RH pri Svetoj Stolici, poznat i kao vrstan chef.

Gospođi Penić Ivanko najljepše zahvaljujemo što nas je počastila izvrsnim, vrlo informativnim predavanjem te što je potom spremno odgovorila na sva postavljena pitanja i komentare. Gospodinu Filipu Nagliću zahvaljujemo na fotografijama, a svim posjetiteljima predavanja puno hvala na dolasku u velikom broju i ugodnom druženju. Nakon predavanja o Vatikanu u srpnju 2017. godine, ovo je bio drugi posjet gospođe Penić Ivanko Gradskoj knjižnici Ozalj, a nadamo se da će biti prilike i za treći susret, možda nakon još godinu-dvije.

Fotografije s predavanja "Hrvatska i Sveta Stolica: Jezikom diplomacije, vjere i kulture" pogledajte na Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj.