Petak, 08 Studeni 2019 17:38

XXL kviz

Nakon dugog izbivanja, u četvrtak, 7. studenoga 2019. u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ivana Belostenca Ozalj vratio se dugoočekivani knjižnični kviz. "XXL kviz" pripremio je knjižničar Bogdan Bošnjak, a u prijateljskom, ali napetom sukobu znanja suočilo se osam izvrsnih ekipa. Pitanja o glazbi, knjigama, igranim i crtanim filmovima, serijama i stripovima bila su podijeljena u kategorije "Zagrijavanje", "Plemstvo", "Životinjsko carstvo" i "Teorija kaosa", većina njih imala je po nekoliko potpitanja, a svako je pitanje pratila i pripadajuća glazbena podloga. Snažan naglasak na glazbu bio je prigodan zbog Mjeseca hrvatske knjige koji obilježavamo u listopadu i studenome i čija je ovogodišnja tema glazba, a moto "U ritmu čitanja!".

Sve su se ekipe vrlo uspješno snašle u gotovo 80 raznovrsnih pitalica, a prva su tri mjesta ovaj put zauzeli veterani ozaljskih knjižničnih kvizova. Treće mjesto osvojile su "Strangerthingsićke" (u novoj postavi), drugo mjesto zauzeli su uvijek jaki "Mrzim knjige!", a pobjedu su uz jedan bod razlike odnijeli "Bezimeni" (ekipa koja svaki put nastupa pod drugim imenom). Najuspješniji timovi nagrađeni su malim poslasticama, velikim potvrdama "o vječnoj slavi" - i obvezom smišljanja pitanja za neki od idućih kvizova.

Moramo svakako istaknuti da su ostale ekipe, sastavljene što od veterana, što od novih lica, također pokazale zavidnu razinu znanja i po bodovima nisu puno zaostale za prva tri tima. Shodno tome, čestitamo ekipama "5 do 12", "Posvuduše", "Otpisani 3", "Pilšinići" i "Stara i mlađa baba".
Iskreno i veliko hvala svima na sudjelovanju i druženju! I bez brige, na sljedeći kviz sigurno nećete čekati tako dugo.