Srijeda, 04 Prosinac 2019 09:51

NAJAVA: Predstavljanje zbirke poezije "Metamorfoze iliti pretvorbe" Marija Kovača, 10.12.2019. u 18h

Pozivamo vas u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ivana Belostenca Ozalj u utorak, 10. prosinca 2019. u 18 sati na predstavljanje nove zbirke poezije Marija Kovača pod nazivom "Metamorfoze iliti pretvorbe".

Nakon prve zbirke poezije "Jesmo li se za to borili?" koja izlazi 2007., Mario Kovač nije napustio lirsku metriku, već polako i spontano u formi pjesama bilježi metamorfoze/pretvorbe kroz koje, usporedo ili nasuprot društvu koje ga okružuje, prolazi tijekom proteklih 12 godina te ih okuplja u istoimenoj zbirci "Metamorfoze iliti pretvorbe" u izdanju izdavačke kuće Što čitaš?.

Što čitaš? je alternativna knjižara-antikvarijat u centru Zagreba, poznata svim ljubiteljima anarhističke i underground literature, koja prema riječima pokretača objavljuje "neke drugačije knjige" na tragu promišljanja aktualnih društvenih pitanja i mogućih promjena.

Mario Kovač je kazališni i filmski redatelj. Kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf ili dramaturg sudjelovao je u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa. Djeluje i kao dramski pedagog te voditelj brojnih dramskih radionica.

Podsjećamo da je u srpnju prošle godine Mario Kovač u Ozlju s učenicima Osnovne škole "Slava Raškaj" Ozalj pripremio izvrsnu, veselu i duhovitu predstavu "Ozaljski cirkus", a kostimirane probe za predstavu održane su u Gradskoj knjižnici Ozalj. Veselimo se njegovom ponovnom dolasku u ozaljsku knjižnicu, ovaj put uz predstavljanje drugačijeg, pjesničkog rada.

Pridružite nam se na ovoj večeri poezije sa zaista zanimljivim, nesvakidašnjim i svestranim gostom - neponovljivim Marijem Kovačem. Radujemo se Vašem dolasku!