Subota, 21 Prosinac 2019 08:14

Ozaljski akvarel stiha VI

U četvrtak, 19. prosinca 2019. u Gradskoj knjižnici Ozalj održan je posljednji ovogodišnji "Ozaljski akvarel stiha". Na šestom "Akvarelu" poseban je gost bio ozaljski pjesnik Miro Lončarić koji je predstavio stihove iz svoje nedavno objavljene, prve zbirke poezije pod nazivom "Osobna iskaznica". "Ozaljski akvarel stiha" započet je na inicijativu pjesnika Marijana Lončarića i Mire (ili Mirota) Lončarića te nam je stoga izuzetno drago što godinu završavamo upravo uz predstavljanje zbirke jednog od začetnika ovog lijepog programa.
Miro Lončarić okupljene je ljubitelje poezije dirnuo, ali i potresao svojim mračnim izričajem, a drugi okupljeni pjesnici i učenici Područnog odjela Ozalj Glazbene škole Karlovac atmosferu su uravnotežili dojmljivim, radosnim nastupima. Neumorni profesori Marina Muić, Melita Mataković Rožić i Bojan Petković iz Glazbene škole Karlovac svoje su učenike još jednom pripremili za pravi koncert koji je knjižnicu ispunio vedrim notama i veselim duhom. Uz posebnog gosta Miru Lončarića, svoje su stihove recitirali i Josip Fabina, Mira Marković Mikoć, Barbara Dasović (koja je pročitala pjesmu Marijana Lončarića), Anamarija Petrušić, Kata Kiršić Vuković, Branka Sudar, Jadranka Trogrlić, Marijan Lončarić i Jasna Kovačević. Pjesničko je druženje zaokruženo i zaključeno malim glazbenim iznenađenjem: "zvijezda večeri" Miro Lončarić i knjižničar Bogdan Bošnjak odsvirali su pjesmu "Rijeka" čije je stihove i glazbu napisao Miro. Kao i dosad, i ovu je uspješnu večer poezije i glazbe vješto vodio Marijan Lončarić. 
Miri (ili Mirotu) Lončariću čestitamo na objavi zbirke "Osobna iskaznica" i zahvaljujemo na njezinom predstavljanju u ozaljskoj knjižnici. Svim pjesnicima koji su nastupili na "Ozaljskom akvarelu stiha VI" hvala na lijepim stihovima, a svim ljubiteljima poezije puno hvala na dolasku i druženju u zaista velikom broju. Posebno zahvaljujemo profesorima i učenicima Područnog odjela Ozalj Glazbene škole Karlovac – kako na ovom zadnjem ovogodišnjem nastupu tako i na svim prijašnjim odličnim svirkama u knjižnici. Marijanu Lončariću veliko hvala na organizaciji i vođenju programa pjesničkih večeri u knjižnici.
Fotografije s "Ozaljskog akvarela stiha VI" pogledajte na
Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj.
Napominjemo da je ovo bio posljednji ovogodišnji "Ozaljski akvarel stiha", ali druženja uz poeziju i glazbu nastavit će se i u 2020. godini. Neka su iznimno zanimljiva gostovanja već dogovorena pa molimo da pratite stranice Gradske knjižnice Ozalj i pridružite nam se i nagodinu!