Četvrtak, 16 Siječanj 2020 14:43

NAJAVA: Ozaljski akvarel stiha VII, 23.1.2020. u 18h

Pridružite nam se u četvrtak, 23. siječnja 2020. u 18 sati na prvom ovogodišnjem, i sedmom ukupno, "Ozaljskom akvarelu stiha"!

Poseban gost ovaj će put biti kazališni, radijski, televizijski i filmski glumac i pjesnik Antun Tudić koji će nam predstaviti stihove iz svoje zbirke pjesama "Baba Mara se boji groma" iz 2019. godine.

Naravno, kao i uvijek dosad, i drugi će prisutni pjesnici dobiti priliku recitirati svoje stihove. Također po običaju, kroz večer poezije vodit će nas ozaljski pjesnik Marijan Lončarić.

Godina je tek počela pa iskoristite priliku, probudite u sebi poetu (ili barem ljubitelja poezije) i dođite na uvijek ugodan "Ozaljski akvarel stiha"!

Posebnog gosta, gospodina Tudića, detaljnije predstavljamo u sljedećim redcima, preuzetim iz zbirke "Baba Mara se boji groma":

Antun Tudić kazališni je, radijski, televizijski i filmski glumac. Poeziju piše, kako kaže, cijeli život, a tek u nekoliko zadnjih godina odvažio se javno izvoditi vlastitu poeziju. Rodio se u Lasovcu, oko 20 km od Bjelovara, 10. lipnja 1946. godine. Poslije završene osnovne škole u Lasovcu i Bedeniku, upisuje i pohađa gimnaziju u Bjelovaru. U drugoj polovici šezdesetih godina prošlog stoljeća, dolazi u Zagreb gdje 1971. godine diplomira na Akademiji dramskih umjetnosti. U ansamblu zagrebačkog kazališta Kerempuh (prije Jazavac) od 1. srpnja 1976. g. u profesionalnoj karijeri odigrao je 209 različitih predstava. Samostalno je izvodio poeziju hrvatskih renesansnih pjesnika, cikluse svjetske i domaće ljubavne poezije, te ostvario 7 uspješnih monodrama. Igrao je nekoliko uloga u filmovima i TV serijama.