Petak, 14 Veljača 2020 10:29

Peta dimenzija: SF književna večer s Tomislavom Beronićem

 

U četvrtak, 13. veljače 2020. u Gradskoj knjižnici Ozalj održano je predstavljanje znanstvenofantastične trilogije "Peta dimenzija". Tomislav Beronić, autor romana "Peta dimenzija", "Tajanstveni tekton" i "Vrijeme snova", upoznao nas je s glavnim likovima, radnjom i nizom tema ove trilogije, ali je pritom vješto zaobišao tzv. "spojlere" te uspio okupljene ljubitelje književnosti i SF-a zainteresirati za svoje napete i slojevite romane. Pisac je ispričao i nekoliko zabavnih anegdota s drugih promocija, predstavio književne planove za budućnost, a upoznao nas je i s udrugom KVAKA te otkrio usput tajne uspješnog nakladništva. Tomislavu Beroniću pridružili su se suradnici Romija Radočaj Naglić koja je predstavila zvučne knjige "Peta dimenzija" i "Tajanstveni tekton" (za čiju je naraciju posudila svoj glas), Zdravko Valentino Novosel koji je objasnio kako su se njegove ilustracije našle u knjizi "Vrijeme snova" te Mirsad Bećirović, predsjednik Udruge slijepih USKA, koji je književno druženje ukrasio i upotpunio glazbenom izvedbom.

U ime Udruge slijepih USKA, Mirsad Bećirović i Romija Radočaj Naglić poklonili su Gradskoj knjižnici Ozalj spomenute zvučne knjige i nekoliko prelijepih slikovnica - na čemu im najljepše zahvaljujemo! Naravno, od srca zahvaljujemo i Tomislavu Beroniću i svim njegovim suradnicima na opuštenom i iznimno zanimljivom književnom susretu. Na fotografijama zahvaljujemo Biserki Beronić - kao i na slatkim "5D muffinima" i drugim poslasticama u kojima smo uživali nakon promocije. Svim ljubiteljima književnosti koji su se sinoć okupili u ozaljskoj knjižnici veliko hvala na dolasku i druženju!

Kako bismo prenijeli sjajnu atmosferu književne večeri posvećene "Petoj dimenziji", prilažemo tek nekolicinu fotografija Biserke Beronić - više slika i dodatne informacije o romanima Tomislava Beronića nađite na Facebook stranici Peta dimenzija • Trilogija i na web stranici http://petadimenzija.online/