Petak, 28 Veljača 2020 18:01

Razgovori ugodni: Oslobađanje vlastitih potencijala

U četvrtak, 27. veljače 2020. u Gradskoj knjižnici Ozalj razgovarali smo ugodno. Tribina Razgovori ugodni: Oslobađanje vlastitih potencijala poslužila je kao savršen uvod u Mjesec Slave Raškaj u Ozlju 2020. Ugodni razgovor opušteno je, ali dinamično vodio Jure May Stanić, skladatelj i glazbenik poznat po autorstvu niza hitova velikog Olivera Dragojevića, a u zanimljiv i slojevit dijalog iskreno su se i otvoreno uključili svi posjetitelji ovog jedinstvenog druženja.
Jure May Stanić podijelio je s okupljenima niz svojih životnih iskustava, razmišljanja i zaključaka, opisao je svoju potragu za mirom (kojeg je u velikoj mjeri našao u Ozlju) i na zanimljiv način istaknuo važnost glazbe, izražavanja i stvaralaštva u ljudskim životima. Pri kraju razgovora Jure je uhvatio gitaru te pomoću nekolicine akorda i kratke melodije koju je improvizirala jedna gošća vješto demonstrirao da svatko može biti skladatelj, samo ako se odupremo zadanim formama i normi i oslobodimo svoju kreativnost i stvaralački potencijal.
Svim posjetiteljima i sugovornicima hvala puno na dolasku i druženju, a gospodinu Staniću najljepše zahvaljujemo na vođenju ugodnog razgovora - i radujemo se sljedećem!