Petak, 10 Ožujak 2017 08:18

Likovna radionica "Moja mandala", 09.03.2017.

 

9. ožujka 2017. u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održana je u sklopu Mjeseca Slave Raškaj radionica "Moja mandala". Radionicu je vodila karlovačka knjižničarka Gabi Vine koja je posjetitelje radionice najprije upoznala s osnovnim činjenicama o mandalama, tim očaravajućim i ikoničnim kružnim oblicima prisutnim u svim svjetskim kulturama, kao i u samoj prirodi, a zatim ih motivirala na izradu vlastite mandale. Kako je ožujak u Ozlju Mjesec Slave Raškaj, većina je sudionika radionice svoju mandalu odlučila naslikati u tehnici akvarela.

Crtanjem/slikanjem svoje osobne mandale motivirate sebe kao umjetnika. Kroz kaleidoskop boja i simbola dobivate uvid u svoju svijest, svoj život. Stvaranjem mandale mijenjate stanje svijesti koje je izgubilo ravnotežu.
Prednosti ovakve vrste stvaranja su osjećaj ugode, smirenosti, jasnoća, emocionalna stabilnost, cjelovitost, kreativnost i razumijevanje. Mandale nose svoju posebnu vrstu energije i mogu se koristiti za poboljšanje mentalnog, emocionalnog, fizičkog i duhovnog zdravlja.

Kako je izgledala radionica "Moja mandala" i kakve su sve mandale na njoj nastale otkrijete na službenoj Facebook stranci Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj.