Ponedjeljak, 15 Lipanj 2020 10:41

Popuštanje mjera sprečavanja širenja epidemije COVID-19: upute za korisnike Knjižnice

 

U skladu s novim preporukama Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo za rad narodnih knjižnica u uvjetima bolesti COVID-19, Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj od ponedjeljka, 15. lipnja 2020. omogućava ulazak korisnika u Knjižnicu i slobodan pristup građi, uz sljedeće upute:

 • --- Knjižnica je otvorena za korisnike po sljedećem radnom vremenu: ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 8 do 15 sati, četvrtkom i petkom od 13 do 19 sati i subotom od 8 do 10 sati.
  --- Molimo korisnike da vode računa o zdravstvenom stanju te da odgode dolazak u Knjižnicu ukoliko imaju povišenu temperaturu ili druge simptome zaraze koronavirusom.
  --- Prilikom ulaska u Knjižnicu obvezna je dezinfekcija ruku.
  --- Tijekom boravka u Knjižnici potrebno je zadržavati propisani razmak od 2 metra između korisnika koji borave u prostoru te između korisnika i knjižničara. Tijekom boravka u Knjižnici preporučuje se nošenje zaštitnih maski.
  --- Omogućen je slobodan pristup građi na policama i samostalno pregledavanje građe uz nošenje zaštitne maske i obveznu dezinfekciju ruku prilikom ulaska u Knjižnicu.
  --- Korisnici mogu koristiti čitaonicu uz prethodnu najavu putem telefona (047/732-167) ili e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).
  --- Za dodatne informacije i pojašnjenja molimo da nam se javite telefonom na broj 047/732-167.

 

Hvala na strpljenju i razumijevanju! U Gradskoj knjižnici Ozalj uskoro će započeti i naša redovita druženja, uz poštivanje mjera. Molimo vas da pratite daljnje obavijesti na web stranici i Facebook stranici Gradske knjižnice Ozalj.