Srijeda, 17 Lipanj 2020 11:56

NAJAVA: Predstavljanje zbirke poezije "Perom i kistom", 25.6.2020. u 19h

Pridružite nam se u Gradskoj knjižnici Ozalj u četvrtak, 25. lipnja 2020. u 19 sati na predstavljanju zbirke poezije "Perom i kistom" pjesnikinje i slikarice Mire Marković Mikoć. Riječ je o posebno zanimljivoj zbirci jer se autorica u pisanju svoje poezije služi jedinstvenim brajskim govorom.

Mira Marković Mikoć slikarstvom i poezijom bavi se od ranog djetinjstva. Posebno je likovno aktivna od 60-tih godina, a u literarnom svijetu sudjeluje kao ilustratorica u nekoliko knjiga. Potom počinje intenzivnije pisati poeziju i njezine su pjesme objavljene u mnogim zajedničkim zbornicima. Kroz taj rad u autorice se javlja potreba da opiše svoj život i život svoje djece poezijom na brajskom izričaju. Sa željom da njezini unuci čuvaju kulturni i jezični izričaj svojih djedova, u svojoj prvoj zbirci "Kaj da vam povim?" opisuje život i običaje brajskog podneblja (Ribnik, Ozalj, Jarče Polje, Netretić), a specifičan brajski govor koristi i pri sastavljanju pjesama sabranih u novoj zbirci, "Perom i Kistom".

Knjigu "Perom i kistom" predstavit će autorica Mira Marković Mikoć i književnik i novinar Željko Krznarić.

Nakon dugog razdoblja bez ikakvih javnih okupljanja uslijed mjera sprečavanja širenja bolesti COVID-19, posebno se veselimo večeri poezije s Mirom Marković Mikoć. Nadamo se da ćete nam se pridružiti i tako uveličati dugoočekivani povratak književnih druženja u Gradskoj knjižnici Ozalj. Dragi pjesnici i ljubitelji poezije, radujemo se vašem dolasku!