Utorak, 29 Rujan 2020 11:38

Moje drago serce 2020.: Čekanju je (gotovo) kraj

 

Dragi književnici, dragi ljubitelji književnosti, sa zadovoljstvom vas obavještavamo da su stigli rezultati ovogodišnjeg međunarodnog književnog natječaja "Moje drago serce"! Prije svega, hvala na strpljenju i razumijevanju – kako je ove godine pandemija COVID-19 sve poremetila, tako se i naš književni natječaj produžio, eto, do jeseni. Ipak, čini se da je iz krize vezane uz koronavirus proizašlo i nešto zaista lijepo – inspiracije za književno stvaralaštvo nije nedostajalo i ove je godine na "Moje drago serce" prijavljen velik broj priča, njih čak 88, najviše dosad na našem dragom ozaljskom natječaju. Od srca zahvaljujemo svim autorima koji su nam svojim kratkim djelima posvećenim ljubavi i Ozlju uljepšali ovu mahom sumornu godinu.

Uz toliko priča, članovi povjerenstva za njihovo vrednovanje, Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović, ove su godine imali posebno zahtjevan zadatak. 88 prijavljenih priča čitali su i vrednovali pod zaporkama, bez znanja o identitetima autora, te odabrali među njima deset najboljih – tri koje će biti okrunjene nagradom "Stjepko Težak" te sedam koje će dobiti posebnu pohvalu. Organizatori natječaja, Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, najljepše zahvaljuju stručnom povjerenstvu na njihovom radu.

Čekanju je (umalo) kraj – pratite nas na Facebook-u i na web stranici Gradske knjižnice Ozalj gdje ćemo kroz idućih nekoliko dana objaviti rezultate natječaja "Moje drago serce". Danas ćemo razriješiti zaporke i utvrditi identitete najuspješnijih autora, a sutra, 30. rujna 2020., otkrit ćemo koje su priče i autori zaslužili posebnu pohvalu povjerenstva. U četvrtaj, 1. listopada 2020. objavit ćemo koje će tri priče i autora dobiti nagradu "Stjepko Težak". Naposljetku, tri nagrađene priče objavit ćemo online nakon što obznanimo njihove naslove i imena njihovih autora.

Natječaj Moje drago serce održava se pod pokroviteljstvom Grada Ozlja i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.