Srijeda, 30 Rujan 2020 10:11

Moje drago serce 2020.: Posebne pohvale povjerenstva za vrednovanje

 

Ove je godine na natječaj "Moje drago serce" prijavljeno čak 88 kratkih ljubavnih priča posvećenih Ozlju i njegovoj kulturnopovijesnoj baštini. Članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje priča, Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović, odabrali su tri najbolje priče i sedam priča za posebnu pohvalu. Zaporke pod kojima su priče prijavljene na natječaj razriješene su i zadovoljstvo nam je objaviti da su posebnu pohvalu povjerenstva zavrijedili sljedeći autori i priče (napominjemo da pohvaljene priče nisu rangirane):

 

Ivana Adlešić Pervan, Jakšić (zaporka Leeloo2012): Ruke

Maja Čačić, Karlovac (zaporka MUFFIN21): Malefica

Senka Čorak, Rijeka (zaporka Zauvijek Ti): Svaka je šetnja sada maštanje o šetnji

Sanjin Ćiković, Viškovo (zaporka SNOVI777): Vaza

Nada Đerek, Posušje, BiH (zaporka Ispovjedna tajna): Sova ljubičastih očiju

Mirjana Mikulec, Oroslavlje (zaporka fortuna61): Knjiga utisaka

Jasna Pavlović, Ozalj (zaporka RAFA1989): Škrinja ljubavi

 

Od srca čestitamo autorima koji su svojim pričama zavrijedili posebnu pohvalu povjerenstva! Neka nam ostali pohvaljeni autori ne uzmu za zlo, ali jednostavno moramo posebno čestitati Jasni Pavlović iz Ozlja – bravo, Jasna! Još jednom iskrene čestitke svim pohvaljenim autorima i veliko, veliko hvala svim autorima koji su se odazvali na ovogodišnji natječaj "Moje drago serce"!

Pratite nas i dalje na Facebook-u i na web stranici Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj – sutra, 1. listopada 2020. objavljujemo koje su priče i autori ove godine osvojili nagradu "Stjepko Težak", a uskoro će i tri nagrađene priče biti dostupne za čitanje online.

Natječaj Moje drago serce organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, a pokrovitelji natječaja su Grad Ozalj i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.