Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 12:10

Ozaljski akvarel stiha IX

 

U petak, 2. listopada 2020. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održana je treća ovogodišnja i deveta ukupno večer poezije "Ozaljski akvarel stiha" na kojoj je ozaljski pjesnik Marijan Lončarić predstavio svoju prvu samostalnu zbirku pjesama, "3:15". Zbirka je već prije promovirana u Zagrebu i Dugom Selu, a sada ju je g. Lončarić, inače organizator i voditelj "Ozaljskog akvarela stiha", predstavio i na "domaćem terenu". Stihove iz zbirke "3:15" čitali su autorovi prijatelji pjesnici i sam autor, a pogovor profesora Željka Vegha pročitao je Jovo Mraović. Za izvrstan glazbeni predah pobrinula se sjajna ozaljska glazbenica Doris Brajković, studentica Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. U sklopu večeri poezije predstavljen je i novi službeni vizual "Ozaljskog akvarela stiha", umjetnički crtež ozaljskog akademskog slikara Marina Bakarića. U drugom dijelu druženja Marijan Lončarić preuzeo je svoju uobičajenu ulogu moderatora pjesničkog susreta, a svoje su stihove, duhovite kratke priče pa čak i jednu rap izvedbu s okupljenima podijelili sljedeći pjesnici: Josip Fabina, Valentina Kovačić, Branka Sudar, Kata Kiršić Vuković, Jadranka Trogrlić, Zvonimir Friganović, Lidija Puđak, Ljiljana Lipovac, Jovo Mraović i Barbara Baždarić. Fotografije sa pjesničkog susreta pogledajte na Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj.
Najljepše zahvaljujemo svim pjesnicima i ljubiteljima poezije koji su posjetili deveti "Ozaljski akvarel stiha". Također, hvala svima na nošenju maski, zadržavanju razmaka i poštivanju mjera sprečavanja širenja koronavirusa.
Pratite nas i dalje jer uskoro ćemo najaviti sljedeći, deseti "Ozaljski akvarel stiha" koji pripremamo u sklopu nadolazećeg "Mjeseca hrvatske knjige" i na kojem će kao poseban gost nastupiti pjesnik i pisac Josip Fabina.