Četvrtak, 15 Listopad 2020 13:54

NAJAVA: EMA: Pričaj mi o ljubavi, 22.10.2020. u 18:00

 

Pridružite nam se na predavanjima i priči posvećenim ljubavi u četvrtak, 22. listopada 2020. u 18 sati u Gradskoj knjižnici Ozalj. Djelatnici Zavičajnog muzeja Ozalj, Željko Juriša, Miroslav Razum i Stjepan Bezjak održat će kratka predavanja na temu ljubavi: "Svadbeni običaji ozaljskog kraja", "Ljubav na dvoru Zrinskih" i "Ljubavna poezija F. K. Frankopana".
Predavačima iz Zavičajnog muzeja Ozalj pridružit će se nadarena autorica Jasna Pavlović čija je priča "Škrinja ljubavi" na ovogodišnjem natječaju "Moje drago serce" zavrijedila posebnu pohvalu povjerenstva za vrednovanje. Jasna Pavlović pročitat će svoju pohvaljenu priču i bit će to ekskluzivna prilika da ju čujete jer priča će u zbirci biti objavljena tek po završetku idućeg natječaja "Moje drago serce".
Predavanja i priča uvod su u dodjelu nagrada “Stjepko Težak” za najbolje priče na ovogodišnjem književnom natječaju “Moje drago serce” i dio su odgođenog programa 25. EMA-e (Edukativno-muzejske akcije s temom LJUBAV) koja se nije mogla održati kako je bilo planirano (u travnju i svibnju) zbog ograničenja uzrokovanih pandemijom COVID-19. Također, predavanjima i pričom obilježavamo i Mjesec hrvatske knjige.
Ovaj susret posvećen ljubavi zajednički organiziraju Zavičajni muzej Ozalj, Ogranak Matice hrvatske u Ozlju i Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj.
Napomene vezano uz mjere sprečavanja širenja pandemije COVID-19: molimo posjetitelje da ponesu masku za lice te da prilikom događanja zadržavaju razmak. Također, broj gostiju je ograničen kako bi se zadovoljile epidemiološke mjere pa najljepše molimo da najavite svoj dolazak putem Facebook-a ili na jednu od sljedećih e-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Radujemo se vašem dolasku!