Subota, 17 Listopad 2020 07:07

Ozaljski akvarel stiha X

 

"Mjesec hrvatske knjige" započeli smo uz poeziju. U petak, 16. listopada 2020. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održan je deseti "Ozaljski akvarel stiha" s posebnim gostom, pjesnikom i piscem Josipom Fabinom, koji je predstavio svoje zbirke pjesama "Poezija o smrti" i ovogodišnju "Tebi". Stihovi Josipa Fabine dodiruju razne teme, od smrti i spiritualnosti do erotike i senzualnosti, i izazvali su među okupljenima cijeli niz emocija. Nastupi ostalih okupljenih pjesnika i ljubitelja poezije bili su jednako dojmljivi i poetskim je druženjem vladala atmosfera uzajamnog poštovanja i uvažavanja. Uz Josipa Fabinu pjesme su recitirali Almir Pehlić, Valentina Tkalac, Snježana Joksović, Tatjana Basar, Branka Sudar, Kata Kiršić Vuković i Marijan Lončarić, a Biserka Perašin čak nam je i zapjevala.
Našim je malim carstvom poezije još jednom suvereno vladao moderator i organizator "Akvarela", ozaljski pjesnik Marijan Lončarić. Fotografije pogledajte na Facebook stranici Gradske knjižnice Ozalj.
Najljepše zahvaljujemo svim pjesnicima i ljubiteljima poezije koji su posjetili jubilarni deseti "Ozaljski akvarel stiha". Također, hvala svima odgovornosti, solidarnosti i savjesnosti, na nošenju maski, zadržavanju razmaka i poštivanju mjera sprečavanja širenja koronavirusa.
Pratite nas i dalje jer uskoro ćemo najaviti sljedeći, deseti "Ozaljski akvarel stiha" koji ćemo održati u studenome, također u sklopu "Mjeseca hrvatske knjige".