Petak, 23 Listopad 2020 14:30

Edukativno-muzejska akcija EMA: Pričaj mi o ljubavi

U sklopu Edukativno-muzejske akcije (EMA) s temom ljubavi, u četvrtak, 22. listopada 2020. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj, djelatnici Zavičajnog muzeja Ozalj, Željko Juriša, Miroslav Razum i Stjepan Bezjak održali su kratka predavanja na temu ljubavi: "Svadbeni običaji ozaljskog kraja", "Ljubav na dvoru Zrinskih" i "Ljubavna poezija F. K. Frankopana".
Predavačima iz Zavičajnog muzeja Ozalj pridružila se nadarena autorica Jasna Pavlović čija je priča "Škrinja ljubavi" na ovogodišnjem natječaju "Moje drago serce" zavrijedila posebnu pohvalu povjerenstva za vrednovanje. Jasna Pavlović pročitala je svoju pohvaljenu priču i bila je to ekskluzivna prilika da je čujete jer priča će u zbirci biti objavljena tek po završetku idućeg natječaja "Moje drago serce".
Ovaj program održan je tek u listopadu jer ga zbog pandemije COVID-19 nije bilo moguće organizirati za redovno vrijeme EMA-e od 18. travnja do 18. svibnja 2020. Ovaj susret posvećen ljubavi zajednički su organizirali Zavičajni muzej Ozalj, Ogranak Matice hrvatske u Ozlju i Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj.
Fotografije s ovog druženjapogledajte na Facebook stranici Zavičajnog muzeja Ozalj.