Utorak, 20 Travanj 2021 10:41

NAJAVA: Noć knjige - Izložba Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen

U sklopu Godine čitanja, za Noć knjige i uoči Dana grada Ozlja i 350. obljetnice pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj bit će otvorena izložba Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen koju priprema Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Otvorenje izložbe bit će održano 23. travnja 2021. u 16 sati u novom, proširenom prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj.

(U skladu s epidemiološkim mjerama, sama svečanost otvorenja bit će održana ispred Knjižnice, a potom će posjetitelji u manjim grupama moći razgledati postav.)
Izložba Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen sastoji se od fotografske i video dokumentacije land art radova nastalih na području Ozlja, Obreža Vivodinskog, Lovića Prekriškog i Jakovlja tijekom 2019. i 2020. u sklopu istoimenog umjetničko-znanstvenog istraživanja u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Datum zatvaranja izložbe bit će objavljen naknadno, a prilikom zatvaranja također će biti održana prigodna svečanost. Više detalja o izložbi saznajte iz objave za medije.