Petak, 24 Rujan 2021 12:47

NAJAVA: Čaj s Edom 3 - Sven Popović i Olja Savičević Ivančević, 1.10.2021. u 19:15h

 

Pridružite nam se u petak, 1. listopada 2021. u 19:15 na četvrtom i zadnjem "Čaju s Edom" (koji bismo stvarno trebali početi zvati "Čaj sa Svenom"). Posljednja gošća u sklopu ovog jedinstvenog književnog programa bit će spisateljica i pjesnikinja Olja Savičević Ivančević. Moderator i voditelj susreta bit će, kao i dosad, pisac Sven Popović.
Na prethodna tri "Čaja" družili smo se s pjesnikom Tomislavom Domovićem, piscem Edom Popovićem i pjesnikinjom i spisateljicom Monikom Herceg. Sezonu zatvaramo uz sjajnu spisateljicu i pjesnikinju Olju Savičević Ivančević. Nema sumnje da će naš izvrstan moderator Sven i ovaj put prirediti zanimljiv i dinamičan razgovor o književnosti i drugim vezanim temama.
Zato, dragi ljubitelji književnosti, nadamo se da ćete nam se još jednom pridružiti na posebnoj književnoj večeri sa sjajnim gostima. Veselimo se vašem dolasku!
Kako bismo književni susret mogli pripremiti u skladu s epidemiološkim mjerama, molimo samo da nam najavite svoj dolazak (putem Facebook-a, e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broja 047/732-167) te da ponesete zaštitne maske.
Program "Čaj s Edom" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Edo Popović i Sven Popović. Pokrovitelji programa su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj. Autor vizualnog rješenja programa nagrađivani je grafički dizajner Martin Peranović.
……..…………………………..
Olja Savičević Ivančević spisateljica je i pjesnikinja, rođena 1974. u Splitu. Knjige su joj prevedene i objavljene u trinaest zemalja, a ulomci iz proze i pjesme prevedeni su na tridesetak jezika. Uvrštavana je u brojne domaće i strane izbore i antologije. Za rukopis “Nasmijati psa” nagrađena je Prozakom, dobitnica je prve nagrade Ranko Marinković Večernjeg lista za kratku priču i nagrade Kiklop za zbirku poezije “Kućna pravila”. Roman “Adio kauboju” nagrađen je nagradom T-portala za najbolji roman, nagradom Slobodne Dalmacije za umjetnost Jure Kaštelan te francuskom Prix du premiere roman za najbolji strani roman 2020. Prema ovom romanu postavljen je istoimeni kazališni komad. Roman „Pjevač u noći“ nagrađen je nagradama Libar za vajk Pulskog sajma knjiga i English PEN Award. Dobitnica je glavne nagrade makedonskog festivala Druga prikazna. Regionalna pjesnička nagrada Risto Ratković dodijeljena joj je za zbirku poezije “Divlje i tvoje”. Prema nekoliko njezinih priča snimljeni su kratki igrani filmovi, nacrtan je strip, a prema nagrađivanim dramskim tekstovima postavljeno je više predstava za djecu. Živi i radi u Zagrebu.
Knjige:
Zbirke pjesama Bit će strašno kada ja porastem (1988), Vječna djeca (1993), Žensko pismo (1999), Puzzlerojc (2005), Kućna pravila (2007), Mamasafari (i ostale stvari) (2012), Divlje i tvoje (2020), “Standardan život”, sabrane pjesme u prozi (2021); knjige priča Nasmijati psa (2006) i Nasmijati psa i sedam novih priča (2020); romani Adio kauboju (2010) i Pjevač u noći (2016); slikovnice Šporki Špiro i Neposlušna Tonka (2017), Adriana se vratila (2019) i Sami na cilome svitu (2020).
……..…………………………..
Sven Popović rođen je 1989. u Zagrebu. Diplomirao je komparativnu književnost te engleski jezik i književnost i amerikanistiku na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Piše glazbene i književne kritike za časopise i portale. Prozu je objavljivao u Quorumu, Zarezu, Fantomu slobode, časopisu Nova riječ, časopisu Script, zborniku Record Stories, antologiji mladih prozaika Bez vrata, bez kucanja te na raznim internetskim portalima. Književni prvijenac Nebo u kaljuži objavio je 2015. Jedan je od osnivača “TKO ČITA?”, programa namijenjenog mladim autorima. Također je jedan od urednika zbornika TKO ČITA? za sezone 2015./16 i 2016./17. Priče su mu uvrštene u antologiju Best European Fiction 2017 i prevedene na engleski, njemački, poljski i rumunjski.
(Preuzeto sa stranice https://fraktura.hr/autori/sven-popovic)