Subota, 06 Studeni 2021 13:10

NAJAVA: Predstavljanje publikacije "Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen", 12.11.2021. u 14h

Pridružite nam se u petak, 12. studenoga 2021. u 14 sati na predstavljanju publikacije "Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen" u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.
Publikaciju vezanu uz istoimenu izložbu (koja je u ozaljskoj knjižnici otvorena krajem travnja) pripremili su profesori Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. U nastavku prenosimo njihov poziv.
.................................................
S velikim veseljem i ponosom pozivamo Vas na promociju publikacije "Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen", kojom smo dokumentirali dvije godine suvremenih umjetničkih istraživanja land arta izvedenih na dvije lokacije, u Ozlju i okolici, te Jakovlju, a na zasadama tradicije Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
Profesori, studenti i gosti, dvije su godine u različita godišnja doba osluškivali prirodu i na najrazličitije i sebi svojstvene načine s njom su-kreirali djela koja smo dokumentirali statičnim i pokretnim slikama. Nadamo se i vjerujemo da su neposredne izvedbe ostale trajno pohranjene u emocijama izvođača i barem dijela promatrača.
Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na zajedničko prisjećanje i oživljavanje tih događaja uhvaćenim slikama, tekstovima i našim doživljajima, čiji koncentrat donosi naša publikacija.
Promocija će se održati u galeriji Gradske knjižnice Ozalj, u petak 12.11.2021. u 14 sati.
Uz promociju publikacije koja objedinjuje sve dosadašnje rezultate – vizualne i tekstualne, a koja svakako nije kraj istraživanja land arta već poticaj na daljnja, zatvaramo i našu dugotrajnu izložbu. Uz sve to najavljujemo i nastup KAJ Cavea i izvedbu nekoliko njegovih pjesama tom prilikom. Pjesme predstavljaju slobodne prijevode/prepjeve pjesama Nicka Cavea na kajkavsko narječje u izvedbi prof. Tomislava Pletenca, a kao doprinos istraživanju lokalnih vrijednosti u kontekstu globalnog.
Pozivaju Vas organizatori izvedbi, izložbe i publikacije, svi članovi umjetničko-znanstveno istraživačkog tima, uredništvo publikacije "Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen" u ime Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Grada Ozlja i Gradske knjižnice Ozalj.
.................................................
Predstavljanje publikacije održavamo u skladu s epidemiološkim mjerama (svakako ponesite maske), a s obzirom da se iz tog razloga ne možemo okupiti u velikom broju, preporučamo da nam najavite svoj dolazak putem Facebook-a, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 047/732-167.