Utorak, 03 Listopad 2023 07:35

Moje drago serce 2023. - Dodjela nagrade "Stjepko Težak", Zavičajni muzej Ozalj, 13.10.2023. u 19h

Pridružite nam se u petak, 13. listopada 2023. u 19 sati u Zavičajnom muzeju Ozalj u Starome gradu Ozalj na dodjeli nagrade "Stjepko Težak" za najbolje priče na ovogodišnjem natječaju "Moje drago serce".
Članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje priča, Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović, izabrali su tri priče koje će dobiti nagradu "Stjepko Težak" i sedam priča za posebnu pohvalu. Priče su povjerenstvu za vrednovanje dostavljene samo pod brojevima, a krajem rujna otkrili smo tko su najsretniji pisci.

Ovogodišnji najuspješniji autori su:
prva nagrada - Damir Valent: Tko igra za raju
druga nagrada - Denis Peričić i Anita Peričić: Kiosk
treća nagrada - Tomislav Štajduhar: Ljubav, na kraju priče

Posebne pohvale povjerenstva zaslužili su sljedeći autori:
- Marina Čalić: Konačnost
- Melita Horvat: Obećanje
- Andy Jelčić: Navodno
- Marija Krešić: Voda ispod mosta
- Nikolina Nikolić: Ogledalo
- Marin Pelaić: Čarobnica iz Ozlja
- Katarina Pučar: Most do uspomena

Prilikom dodjele nagrade "Stjepko Težak" predstavit ćemo i knjigu Ljubavna priča u akvarelu koja sabire najbolje priče s natječaja "Moje drago serce" od 2018. do 2021. Dodjelu nagrade "Stjepko Težak" glazbenim će programom uveličati učenici i profesori Područnog odjela Ozalj Glazebene škole Karlovac. Pridružite nam se na književnom slavlju, radujemo se vašem dolasku!

Natječaj "Moje drago serce" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju. Pokrovitelji natječaja su Karlovačka županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj.