Ponedjeljak, 16 Listopad 2023 17:46

Moje drago serce 2023. - dodjela nagrade "Stjepko Težak"

Završio je deveti književni natječaj "Moje drago serce". Članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje, književnica Julijana Matanović, sveučilišna profesorica Dubravka Težak i književnik Jasmin Imamović odabrali su tri priče za nagradu Stjepko Težak i sedam priča za pohvalu povjerenstva. Prvu nagradu "Stjepko Težak" u vrijednosti 700 eura osvojio je Damir Valent za priču "Tko igra za raju", druga nagrada u vrijednosti 400 eura pripala je Denisu Peričiću i Aniti Peričić za priču "Kiosk", a treću nagradu u vrijednosti 200 eura osvojio je Tomislav Štajduhar za priču "Ljubav, na kraju priče". Pohvale stručnog povjerenstva zaslužili su Marina Čalić ("Konačnost"), Melita Horvat ("Obećanje"), Andy Jelčić ("Navodno"), Marija Krešić ("Voda ispod mosta"), Nikolina Nikolić ("Ogledalo"), Marin Pelaić ("Čarobnica iz Ozlja") i Katarina Pučar ("Most do uspomena").

Dodjela nagrade "Stjepko Težak" održana je 13. listopada 2023. u Zavičajnom muzeju Ozalj u Starom gradu Ozalj. Nakon sjajne glazbene uvertire učenika Glazbene škole Karlovac i uvodne riječi ravnatelja Gradske knjižnice Ozalj Bogdana Bošnjaka, priznanja i nagrade najuspješnijim prisutnim autorima, prvonagrađenome Damiru Valentu, drugonagrađenima Denisu Peričiću i Aniti Peričić, trećenagrađenome Tomislavu Štajduharu te pohvaljenim autorima Katarini Pučar i Andyju Jelčiću, uručili su profesorica Dubravka Težak, zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak. Profesorica Težak pojasnila je proces vrednovanja i rangiranja priča, a nagrađeni autori potom su pročitali ulomke iz svojih priča. Prvonagrađeni Damir Valent podijelio je s okupljenima nekoliko svojih ozaljskih anegdota, a priču "Tko igra za raju" pročitao je u cijelosti. Tri nagrađene priče objavljene su na web stranici Gradske knjižnice Ozalj.

Od srca zahvaljujemo nagrađenim i pohvaljenim autorima, kao i svim ostalim autorima koji su se ove godine prijavili na natječaj "Moje drago serce". Članovima stručnog povjerenstva natječaja veliko hvala na vrednovanju priča. Stjepanu Bezjaku i Zavičajnom muzeju Ozalj hvala na suradnji u organizaciji natječaja i dodjele nagrade "Stjepko Težak". Hvala Miroslavu Razumu na fotografijama. Učenicima i profesorima Glazbene škole Karlovac, Područni odjel Ozalj, zahvaljujemo na glazbenim izvedbama koje su odredile veseo ton svečanosti dodjele nagrade. Trend medij i Radio mrežnica, hvala na reportažama s dodjele, a hvala i svim ostalim medijima koji su prenijeli vijesti o natječaju "Moje drago serce" i dodjeli nagrade "Stjepko Težak". Naravno, zahvaljujemo svim ljubiteljima književnosti koji prate natječaj "Moje drago serce", a posebno onima koji su nam se pridružili na dodjeli nagrade "Stjepko Težak".

Natječaj "Moje drago serce" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju. Pokrovitelji natječaja su Karlovačka županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj.