Četvrtak, 01 Veljača 2024 13:10

NAJAVA: Predstavljanje knjige "Tragom medvjeda", 9.2.2024. u 18h

Pozivamo Vas na predavanje i promociju knjige "Tragom medvjeda", autora Krunoslava Raca, koja će se održati u petak, 09.02.2024. u 18h, u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj. Promociju organizira Pučko otvoreno učilište Katarina Zrinska - Ozalj

"Tragom medvjeda" autora Krunoslava Raca, zaljubljenika u prirodu, odličnog promatrača i fotografa, naslov je knjige čije predstavljanje svakako vrijedi popratiti.
Autor Krunoslav Rac složio je izvanredni materijal za ovu knjigu. Rijetko se ima u rukama toliko neposredan i zanimljiv tekst savršeno popraćen izvornim snimkama. Knjiga je i svojevrsna autobiografija pisca koji otvoreno opisuje svoje početne spoznaje o medvjedima i susrete s njima, prvo u utočištu u Kuterevu, a odmah potom i u slobodnoj prirodi. Odličan izbor opisanih doživljaja i ilustracija jedinstvenim snimkama vrijedna je bilješka o trenutku očuvanosti naše prirodne baštine i ujedno zalog da se to osjetljivo stanje održi i za buduće generacije u vrijeme kad naša vrsta nemilice uništava planet Zemlju.

Veslimo se vašem dolasku!