Utorak, 17 Listopad 2017 11:27

Književni susret s Bojanom Meandžijom, 16.10.2017.

16.10.2017. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2017. održan je književni susret s Bojanom Meandžijom. Spisateljica je okupljenim učenicima, nastavnicima i drugim posjetiteljima susreta predstavila svoj roman "Trči! Ne čekaj me…" koji je napisala kao šesnaestogodišnjakinja u atomskom skloništu u Karlovcu u vrijeme Domovinskog rata dok su vani neprestano odjekivale detonacije granata.
Bojana je čitala iz svog romana, razgovarala s učenicima i prenijela im brojne mudre poruke i savjete, a podijelila je s okupljenima i nekoliko svojih anegdota i doživljaja koji nisu opisani u "Trči! Ne čekaj me…". Susret je protekao u znaku vedrine i dobre volje, ali bilo je i dirljivih i sjetnih trenutaka koji su sve prisutne potaknuli na razmišljanje.
Najljepše zahvaljujemo Bojani što se odazvala pozivu u Gradsku knjižnicu Ozalj i omogućila nam sjajno druženje, a zahvaljujemo i učenicima, nastavnicama i ravnateljici OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj na dolasku u velikom broju, zanimljivim pitanjima za spisateljicu i sudjelovanje u sjajnom književnom susretu.

Bojana Meandžija na najbolji je način otvorila Mjesec hrvatske knjige 2017. u Gradskoj knjižnici Ozalj, a tijekom listopada i studenog očekuje vas još Književno-filmski kviz (19.10. u 18h) i predstavljanja knjiga "Zbornik: Svjedočenja i dokumenti vezani za obrambene pripreme i funkcioniranje Kriznih štabova i Narodne zaštite na prostoru općine Ozalj 1991. godine" (3.11. u 18h) i "Pučke priče iz ozaljskog kraja" (9.11. u 18h).