Petak, 20 Listopad 2017 09:02

Književno-filmski kviz, vol. 2

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održan je 19. listopada 2017. drugi književno-filmski kviz (prvo izdanje kviza održano je u travnju 2017. povodom Noći knjige). Kroz trideset pitanja koja je sastavio knjižničar Bogdan Bošnjak, natjecatelji podijeljeni u tri tima pokazali su sjajno znanje u kategorijama književnosti, filma i glazbe. U napetoj završnici za koju je na licu mjesta dodano nekoliko pitanja kako bi se razriješio izjednačen rezultat timova "Generacijski jaz" i "Mrzim knjige", pobjedu je odnio tim provokativnog naziva "Mrzim knjige". Članovi tima "Grumpy" također su pokazali zavidnu razinu znanja te zauzeli treće mjesto. Svi su timovi dobili priznanja za sudjelovanje i ostvarene odlične rezultate, a da bi im kviz ostao u što ljepšem sjećanju kući su ponijeli i slatke nagrade poput keksa i bombonijera.

Tijekom druženja nakon završetka književno-filmskog kviza načelno je već dogovoreno i njegovo treće izdanje čijoj se realizaciji nadamo do kraja godine. Ne sumnjamo da će se dosadašnji natjecatelji ponovno odazvati pozivu, ali molimo i sve druge zainteresirane da se odvaže sudjelovati u sljedećem kvizu.

Nakon književnog susreta s Bojanom Meandžijom 16.10. i Književno-filmskog kviza 19.10., u Mjesecu hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Ozalj očekuju vas još predstavljanja knjiga "Zbornik: Svjedočenja i dokumenti vezani za obrambene pripreme i funkcioniranje Kriznih štabova i Narodne zaštite na prostoru općine Ozalj 1991. godine" (3.11. u 18h) i "Pučke priče iz ozaljskog kraja" (9.11. u 18h).