Subota, 04 Studeni 2017 13:08

Zbornik: Svjedočenja i dokumenti vezani za obrambene pripreme i funkcioniranje Kriznih štabova i Narodne zaštite na prostoru općine Ozalj 1991. godine

U petak, 3. studenoga 2017. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, predstavljena je publikacija Zbornik: Svjedočenja i dokumenti vezani za obrambene pripreme i funkcioniranje Kriznih štabova i Narodne zaštite na prostoru općine Ozalj 1991. godine. Prilikom promocije Zbornika uvodnim su se riječima nazočnima obratili Robert Lukač, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Ozalj, i gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić. Zbornik je predstavio njegov glavni urednik, publicist i brigadir Hrvatske vojske Milan Maleš, a svoj je osvrt na Zbornik dao i recenzent Stjepan Bezjak, ravnatelj i kustos Zavičajnog muzeja Ozalj. Nekoliko redaka iz recenzije profesora Marinka Marinovića, koji nažalost nije mogao prisustvovati promociji, i recenzije pokojnog dr. Vladimira Cvitanovića pročitao je Bogdan Bošnjak, ravnatelj i knjižničar Gradske knjižnice i čitaonice Ivan Belostenca Ozalj.

Nakon predstavljanja Zbornika uslijedilo je i predstavljanje knjige Kronologija prognaničke okupacije Karlovca 1991.: UNPROFOR – Političko rješavanje zatečenog stanja 1992.-1995. o kojoj su govorili recenzent Milan Maleš i autor Mijo Laić.

U Mjesecu hrvatske knjige u ozaljskoj gradskoj knjižnici preostaje još predstavljanje knjige Pučke priče iz ozaljskog kraja urednika Marijana Tučka u četvrtak, 9.11.2017. u 18 sati.