Četvrtak, 21 Prosinac 2017 17:17

Predavanje "Žene, majke, vladarice, vještice... Jučer. Danas. Sutra."

U srijedu, 20. prosinca 2017. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održano je predavanje pod nazivom "Žene, majke, vladarice, vještice… Jučer. Danas. Sutra." Predavanje je organizirano u sklopu programa "Inkubator samosvojnih" u suradnji sa Ženskom grupom Karlovac "Korak", a pod pokroviteljstvom Zaklade za ljudska prava i solidarnost – Solidarna u sklopu kampanje "Drugotna na sav glas". Predavanje je bilo posvećeno rodnom osnaživanju djevojčica, žena, majki i baka u ruralnoj zajednici gdje je još uvijek na snazi rodni patrijarhalni ustroj. Kroz multimedijalnu prezentaciju i interakciju sa sudionicama, voditeljica predavanja, psihologinja Davorka Bišćan iz ŽGK "Korak", predstavila je povijesni pregled prava žena i rodne neravnopravnosti te ga usporedila s današnjim stanjem.

Drugo predavanje u sklopu programa "Inkubator samosvojnih" bit će posvećeno temi nasilja nad ženama, a planirano je za sredinu siječnja 2018. godine. Točan termin i više detalja najavit ćemo uskoro.

Zahvaljujemo Ženskoj grupi Karlovac "Korak" i psihologinji Davorki Bišćan na održanom sjajnom predavanju, svim sudionicama zahvaljujemo na dolasku, sudjelovanju i druženju, a Zakladi za ljudska prava i solidarnost – Solidarna zahvaljujemo na financiranju programa "Inkubator samosvojnih".