Petak, 16 Ožujak 2018 11:28

Mjesec Slave Raškaj: 80s & 90s glazbeno-filmski kviz i slikarski kviz

U četvrtak, 15. ožujka 2018. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održan je još jedan kviz.Zapravo čak dva! Anamarija Garašić, Branimira Penić, i Petra Šegulić iz ekipe "Strangerthingsićke" pripremile su odličan glazbeno-filmski kviz pun raznih izazovnih multimedijskih pitanja kojima su detaljno preispitale znanje natjecatelja o filmu i popularnoj glazbi 80-ih i 90-ih. Pobjedu su odnijeli Marija Mesarić, Zvonimir Stepinac i Bogdan Bošnjak iz tima "Vina i čokolade", drugo je mjesto pripalo uvijek uspješnim veteranima Anamariji Grabovac i Ivici Palisaku iz tima "Grumpy", a treće su mjesto zauzeli Bruna Delić i Antonio Sudac iz ekipe "Insert Joke Here" koja nam se prvi put pridružila na kvizu u knjižnici.
U sklopu programa kojim obilježavamo Mjesec Slave Raškaj, Marija Mesarić, Zvonimir Stepinac i Bogdan Bošnjak pripremili su 31 pitanje iz područja slikarstva. Na slikarskom kvizu pobijedili su Maja Bošnjak i Domagoj Ladika iz tima "Plavac mali", samo jedan bod slabije bile su Jasenka Staničić i Marina Blažun iz veteranske ekipe "Generacijski sklad" koja uvijek ostvaruje odlične rezultate, a treće su mjesto zauzeli Toni Šarić, Josip Stupić i Miro Lončarić iz tima "Josipu je rođendan!" (napominjemo da je Josipu uistinu bio rođendan i nadamo se da se slavljenik dobro zabavio na kvizu). Iako se sastavljačima pitanja činilo da je slikarski kviz bio pomalo zahtjevan, svi su sudionici pokazali zavidnu razinu znanja o likovnoj umjetnosti te ponudili velik broj točnih odgovora.
Čestitamo najuspješnijim ekipama, od srca zahvaljujemo Strangerthingsićkama Anamariji, Branimiri i Petri na odličnom glazbeno-filmskom kvizu, a svim sudionicima zahvaljujemo na još jednom sjajnom kvizaškom druženju! Družimo se opet u travnju za Noć knjige!