Petak, 20 Travanj 2018 15:02

Moje drago serce 2018.: Proglašenje dobitnika nagrade "Stjepko Težak"

 

U četvrtak, 19. travnja 2018. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održano je proglašenje dobitnika nagrade "Stjepko Težak" za najbolju kratku ljubavnu priču na ovogodišnjem Međunarodnom književnom natječaju "Moje drago serce".
Na natječaj je ove godine stiglo 56 priča, a članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje priča, Julijana Matanović, književnica i sveučilišna profesorica, Jasmin Imamović, književnik i gradonačelnik Tuzle, i Dubravka Težak, sveučilišna profesorica, odabrali su među njima tri najbolje i sedam koje će dobiti posebne pohvale. Priče su stigle pod zaporkama kako bi povjerenstvo u ocjenjivanju bilo potpuno objektivno, identiteti autora skriveni su u zasebnim kuvertama, a na svečanosti proglašenja dobitnika nagrade "Stjepko Težak" otkrili su ih gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić i v.d. ravnatelja Gradske knjižnice Ozalj Bogdan Bošnjak, uz prisutnost javne bilježnice Nine Bubaš Magličić.
Večer su nizom izvrsnih glazbenih točaka uljepšali učenici Glazbene škole Karlovac, područni odjel Ozalj, Stribor Cvijak, Lucija Beketić, Sofija Vrbanek, Roko Blažina, Ivan Vrbanek i Josip Beketić, u pratnji svojih profesora Melite Mataković Rožić, Kristinke Kadak, Marine Muić i Bojana Petkovića.
Za kraj druženja, Krešimir Novosel pročitao je priče "Opet je kidnuo" Ivane Josić Dujmić i "Sutra budu mene glavu sekli" Andyja Jelčića, a Marija Mesarić pročitala je prvonagrađenu priču "Ključonoša" Senke Čorak.
U nastavku donosimo popis nagrađenih i pohvaljenih priča te imena njihovih autora.
 
NAGRADA "STJEPKO TEŽAK":
1. "Ključonoša" – Senka Čorak, Rijeka
2. "Sutra budu mene glavu sekli" – Andy Jelčić, Beč, Austrija
3. "Opet je kidnuo" – Ivana Josić Dujmić, Zagreb
 
POHVALE (pohvaljene priče nisu rangirane, ovdje su poredane po prezimenima autora):
1. "Dva Petra i treći" – Lidija Barta, Zagreb
2. "Priča o doktorici i vojniku" – Marija Dukić, Šibenik
3. "I ja tebe" – Dražen Filošević, Slavonski Brod
4. "Nikog nema doma" – Zdenka Maltar, Novi Marof
5. "Profil utvrde" – Suzana Matić, Zagreb
6. "Dvadeset i devet godina, i tek ponešto dana" – Denis Peričić i Anita Peričić, Varaždin
7. "Pero i Katica" – Ines Trkulja, Ljubljana, Slovenija
 
Dodjela nagrade „Stjepko Težak“ održat će se 27. travnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj.