Petak, 20 Srpanj 2018 15:02

Kviz "Millennial showdown", 19. srpnja 2018.

 

U četvrtak, 19. srpnja 2018. održan je na ozaljskom gradskom kupalištu "Millennial showdown", prvi open air knjižnični kviz. Veselo kvizaško druženje vodili su Luka i Toni iz ekipe "Mrzim knjige!", a razinu znanja o popularnoj i općoj kulturi 90-ih, nultih i 10-ih odmjerilo je čak 11 ekipa: "Generacija Y", "Kamanje", "Mitsubishi", "Nas tri i Goran", "Nemamo pojma", "Obrt Bartolac", "Otpisani", "Ozzo", "SS" (ne sjećamo se što je točno značila ova kratica, ali nije ono zloguko na što ste možda pomislili ), "Strangerthingsićke" i "Vanda i medo".

Odgovarajući na 53 prilično zahtjevna, ali vrlo zanimljiva pitanja, sve su ekipe pokazale izvrsno znanje, a razlike u prikupljenim bodovima bile su prilično male. Treće mjesto zauzeli su duhoviti dečki iz ekipe "Mitsubishi" koji su nekolicinu dodatnih bodova osvojili zahvaljujući smiješnim odgovorima, a drugo mjesto pripalo je dvočlanoj ekipi ironičnog naziva "Nemam pojma". Svoju prvu pobjedu zabilježile su izvrsne Strangerthingsićke, ekipa koja je jednom prilikom u Gradskoj knjižnici Ozalj vodila kviz posvećen filmu i glazbi 80-ih i 90-ih.

Svim natjecateljima zahvaljujemo na sudjelovanju, druženju i izjavama za filmsku skupinu koja je snimala reportažu o kvizu (video očekujte kad mali filmaši svladaju montažu). Puno hvala sastavljaču pitanja i glavnom voditelju Luki te njegovom tehničaru i asistentu Toniju. Naravno, posebno zahvaljujemo Bojanu "Bobi"/"Bobotu" Srdiću koji nam je omogućio projekciju pitanja, puštanje videa i glazbe i općenito ugodno druženje u šatoru na kupalištu.